Покупка на инвертор – има ли значение от коя страна е

Инверторни климатици Дом и семейство

Всеки човек, който е ползвал различни марки климатици през годините или е монтирал уреди от различни производители в различните помещения на дома си, знае, че всяка марка си има своите предимства.

Тук трябва да кажем, че тези разлики важат и се отнасят както за добре познатите ни в миналото конвенционални климатици, така и за любимите на всички ни напоследък инвертори.

Японските инвертори – защо са лидер на пазара

Инверторни климатици

Инверторните климатици, сами по себе си, са безспорен лидер на пазара през последните няколко години. Хората ги предпочитат заради техните многобройни качества.

Те се отличават със своята безшумна работа, нисък разход на електроенергия, добър дизайн и умение да създадат комфорт в жилището. И макар всичко това да важи за всички инвертори, то се отнася с още по-голяма сила за японските марки.

Не се развалят лесно

Говорейки конкретно за японските климатици, трябва да се каже, че страната на изгряващото слънце има много дълбоки традиции в тази област и опитът определено си личи.

Много често ще чуете хората да казват, че японските стоки по правило почти никога не се развалят и това не е просто градска легенда. Онези от вас, които са имали уреди, като например Хитачи, Мицубиши или Фуджицу, знаят за какво иде реч.

Тези уреди могат да ви служат 10 – 15 или повече години, без да се замислите, че го правят. А това се дължи на факта, че няма да ви създават каквито и да било грижи и проблеми (разгледайте на Klimatici.bg).

Какво стои зад здравината на японските климатици

Зад тази градска легенда се крият дългите години опит на японските компании и успешният им опит да запазят производството почти изцяло в рамките на страната, без да изнасят отделни производства в чужбина.

Това може да звучи като фактор, който няма много голямо значение, но всъщност не е така. Производството в рамките на самата Япония позволява на големите компании в тази сфера да имат по-стриктен контрол върху процесите в производството.

Това на свой ред е от голямо значение, защото трудовата култура в Япония е една от най-добрите в света, като на всичко се отделя достатъчно време и внимание, а детайлите се изпипват най-педантично.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment