Покупка на идеалната пижама

Покупка на идеалната пижама Друго

Покупката на идеалната пижама е тайната на добрия сън и в това ще се уверите сами, когато вече сте попаднали на точния за вас модел. Има доста неща, които да обмислите преди да направите поръчка, но определено на първо място е удобството и това да се чувствате добре, когато обличате дрехата за спане.

Тук сме малко по-обобщаващи, тъй като за всеки усещането за комфорт означава нещо различно. Ако за един това е пижама от сатен или коприна, за друг може да е топла и пухкава памучна пижама. Ето какви са и възможностите пред вас.

Не сте наясно с материите? Изберете памук за вашата пижама!

Памукът е класическо решение (вижте в PoPijami.bg). Тази изцяло естествена материя е лека, дишаща и изключително мека на допир. Характерно за памука е, че той позволява циркулация на въздух и не е склонен да дразни кожата.

Памукът създава усещане за топлина и уют под завивките. Освен това, ако се изпотите, пижамата ще попие изцяло влагата. Това ще остави кожата ви суха и чиста, а след това просто ще трябва да изперете пижамата. Памука е предпочитана материя за пижами за мъже.

Коприна – пижама като за кралска особа

Коприната е скъпа материя и това не е случайно. Тази материя има много ценни качества и ще може да ви затопли когато ви е студено и да ви охлади когато ви е топло. Доста дами предпочитат именно копринени дамски нощници или пижами.

Тя може да ви затопли, когато ви е студено, и да се охлади, когато ви е горещо. Въпреки това, истинската коприна струва скъпо и се пере трудно. Освен това за съвременния човек може да е трудно да е трудно да свикне с подобна материя.

Бамбук – ако винаги ви е горещо

Ако сте от онези хора, на които сякаш винаги им е горещо, тази тъкан може да се окаже идеалното решение. Този тип пижами създават меко и гладко усещане като коприна, но без онази особена копринена хлъзгавост.

Бамбуковата материя е много лош топлоизолатор, така че пижамата ви постоянно ще се опитва да се затопли, отнемайки от топлината на вашето тяло, което от своя страна ще направи летните нощи по-приятни за вас.

И не забравяйте

Гледайте винаги пижамата ви да е свободна и хлабава. Ако е с ластик, той трябва да бъде по-свободен, а ако е с вързалки – никога не ги стягайте прекалено. Така ще си осигурите спокойния и възстановителен сън, от който се нуждаете.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment