Покрития при блиндираните врати

January 14, 2016 | Автор: | Публикувано в Дом и семейство

image001Покритието на входната врата, изработено от дърво, изисква допълнителна защита, която ще осигури минимално разрушително въздействие от външните фактори. Защитата на входната врата от масив се осъществява по различни начини. Въпреки отличното представяне на металните врати, те също изискват покритие, което изпълнява декоративно допълнение към защитата. Блиндираните врати са надеждни, за това и често избирани. За да се придаде конкретен цвят и текстура, се използват следните  видове покрития.

Лаково покритие

Този вид покритие е най-разпространено. Благодарение на широката гама от цветове, можете да изберете най-подходящите блиндирани врати за стила на интериора и особеностите на екстериора на коридора или на фасадата на сградата. Най-горният слой лак придава блясък и допълнителна защита. От каквото и качеството да са лака и боята, тези врати все още имат редица недостатъци:

– избледняват на пряка слънчева светлина;

– не могат да издържат на агресивните фактори на климата;

– не са устойчиви на механични повреди.

Ако изберете боядисана блиндирана врата, не е препоръчително тя да бъде подложена на външни условия. Тези врати са по-подходящи за монтаж в блок.

Прахово боядисване

Технологичният процес на боядисване предполага използването на специални камери, в които вратите са обработени от всички страни. След това боядисаната врата се поставя в пещ, където високите температури разтопяват праховите частици от боята и тя се превръща в последователен филм, чийто слой става едно цяло с метала и не позволява той да се разрушава от  атмосферните влияния.

Вратите с прахово покритие имат следните качества:

– остават привлекателни за дълго време;

– могат да се използват за защита от крадци;

– устойчиви са на температурни промени, влага и UV лъчи.

Тези врати са подходящи за монтаж на входа на домове, офиси, вили и т.н.

PVC покритие

Използване на PVC играе декоративна роля и дава възможност за оригинални дизайнерски решения. Изпълнението на вратите зависи от характеристиките на PVC, което означава, че те могат да бъдат монтирани само на входа, за предпочитане на 2 етаж и по-горе. Това се дължи на факта, че PVC фолиото се влияе от ниски температури, поради това на улицата или на първия етаж през зимата има възможност да окаже влияние. През лятото, особено от пряка слънчева светлина, филмът е податлив на избледняване, така че вратата с PVC, монтирана навън, след няколко години ще загуби цялата си привлекателен външност.

MDF покритие

Входните врати с MDF покритие имат голям набор от продукти, което включва модели от икономична класа и ексклузивни скъпи варианти. Благодарение на оригиналния цвят и текстура на повърхността на вратите, може да се имитира различна повърхност: камък, дърво, кожа. Свойствата на дървените плоскости ги правят устойчиви на драскотини и са с лесна поддръжка. Плътността и здравината на материала са в допълнение към добрата изолация. Врати с дървено покритие, е препоръчително да се монтират само в закрити помещения: на входа на офис сгради, апартаменти в панелен блок.

Ламинирано MDF покритие

Лицевата част на входните врати, изработени от метал, са покрити с панели, които са с ламинат PVC фолио. Такъв материал наскоро започна да излиза на пазара, така че цените остават високи. Покритието достига дебелина от 0.8 mm, с добра изолация и защита от крадци.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.