Подходящите за деца инхалатори

Използването на инхалатори може да контролира симптомите на астма и да осигури бързо успокоение. Милиони деца по света са с това заболяване. Понякога те не могат да ходят на училище или да извършват други дейности, ако симптомите им не бъдат контролирани правилно. И докато няма лекарство за астма, то на пазара се предлагат редица медикаменти, които могат до спомогнат за облекчаване или премахване на проблемите с дишането. Астмата се появява, когато има възпаление на дихателните пътища. Това е придружено със свиване  на мускулите, които са около тях. Това свиване стеснява дихателните пътища и затруднява дишането. Симптомите на астмата се появяват, когато белите дробове станат твърде чувствителни при повлияване от конкретни стимули като цигарен дим, парфюм, прах, полени, животински пърхот или вирусни инфекции.

В някои случаи симптомите могат да се появят при вдишване на студен въздух. Сред тях са недостиг на въздух, ускорено дишане, кашлица или тежест в гръдния кош. Те могат да се появят след въздействието на някой дразнещ фактор или пък да са постоянни. При някои деца хроничната кашлица нощно време може да бъде сред симптомите. Сред признаците за сериозна астматична криза  са изключително затруднено дишане, ускорен пулс, посиняване на устните и лицето, изпотяване и превъзбуденост. Сериозните астматични пристъпи могат да бъдат опасни за живота и изискват незабавна помощ от медицинско лице. Астмата се лекува с медикаменти, които намаляват възпалението и разширяват дихателните пътища. Докато оралните лекарства могат да бъдат полезни, то инхалаторите за астма са особено ефективни, защото ги доставят директно до белите дробове.  Освен че правят това по достъпен начин, то те осигуряват бързо облекчение, когато се появят внезапни проблеми с дишането.  Децата, които са твърде малки, за да разберат как да използват инхалатори, могат да употребяват небулизатор.

Приетите през инхалатора кортикостероиди намаляват възпалението и чувствителността на дихателните пътища. Когато докторът вярва, че Вашето дете може да се повлияе положително от инхалираните кортикостероиди, той може да предпише използване на такова устройство, съдържащо някой подходящ медикамент. Този тип инхалатори осигуряват дълготрайно успокоение и се използват всеки ден.  За деца могат да се използват и инхалатори за бързо облекчение от внезапни кризи. Такива инхалатори съдържат бързо действащи бронхолидатори, които успокояват мускулите, обграждащи дихателните пътища. Важно е да се изплакне устата след използването на инхалатори, съдържащи кортикостероиди.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment