Подходящата батерия за вашия скутер

Електрическите столове и скутерите са подобрили живота на милиони хора. Скутерите са толкова добри, колкото батериите, които ги захранват. Те са проектирани, за да бъдат трайни и надеждни. Батериите имат определена продължителност на живота. Повечето от устройствата, които са изградени на принципа на електрическата мобилност, използват батерии по 24 волта. Често те се състоят от две 12 волтови единици, свързани в едно. Разликите в батериите могат да се изразяват в три фактора – състав и усилвател и рейтинг на ампер часовете.

Има няколко начина, които обикновено се използват за обозначаване на разликите в електрическия състав на батериите за скутер. Те се отнасят до размера и свойствата на самите батерии. Те нямат нищо общо с мощността или дължината на живота. Всяка една от батериите дават на потребителя отлично обслужване, стига да са правилно заредени.

Запечатани оловни батерии

За разлика от старите видове батерии, новите модели могат да бъдат изключвани, когато е необходимо. Днешните оловни батерии не се нуждаят от специална поддръжка, напълно са запечатани. Електролитът им е затворен напълно. Той не може да изтече извън клетките. Превъзходството на оловните батерии са припознати отдавна като много удобни и почти всяко мобилно средство ги използва.

AGM батерии

Технологията за тези устройства води началото от военни разработки. В тях е използвано фибростъкло за провеждане на електролита. Това е причината, поради която нямат проблем с ниския волтаж или температури. Допълнително предимство е, че се зарежда доста бързо. Това често е една от най-предпочитаните батерии за скутери. Те могат да бъдат повредени от презареждане.

Гел батерии

Електролитът в този вид батерии не е течност. Консистенцията наподобява желатинова маса. Може би това са най-добрите батерии, които се използват при мотоциклети. Липсата на течност означава, че устройството спокойно може да бъде обърнато наобратно. Батериите от този вид не образуват пламък. Това е едно от най-безопасните предложения на пазара. Може да се използва в помещения. Животът на тази батерия е изключително дълъг.

U1 Батерии

В момента този вид батерии са предпочитаният размер за мобилните скутери. Имайте предвид, че определянето на U1 се отнася само за универсално общофизическо измерение. Това са: 7.71 “дължина, 5.16” ширина, 7,23 “във височина. Батерии от тези размери могат да бъдат всички изброени по-горе.

Ампер часът и батериите

Рейтингът за мерната единица ампер час е индикацията за разстоянието, на което може да пътува скутерът. По-високият или по-ниският рейтинг на мерната единица няма да се отрази на живота на батерията, няма да промени и скоростта на скутера. Всеки скутер, който оперира с U1 батерия, може да я използва. Тази мерна единица може да се приема като индикатор за времето, в което може да се използва заредената батерия.

Това са основните видове батерии, които потребителите могат да изберат. Факторите, които могат да им повлияят също са посочени. Потребителите вече са в състояние да изберат правилната батерия за своя скутер. Батериите от този тип могат да се използват и в други приложения. Единствено трябва да се проследят параметрите, като размерите на уреда. Останалите фактори също трябва да са съвместими с изискванията на електрическата верига, която захранват.

Необходимата ви батерия е лесно достъпна на vikiwat.com.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment