Подготовка за Google Shopping Campaigns

През октомври месец 2013 година Google промени тотално начина, по който ще изглеждат PPC кампаниите занапред. С въвеждането на Google Shopping, компанията внася изменение в поведението на специалистите, които се занимават с Pay per click. Те ще трябва да намерят съвсем нов подход към Product Listing Ads (PLAs).
Google Shopping Campaigns в момента са в бета тестване. Прогнозите на редица специалисти показват, че тези инструменти ще се превърнат в основна структура за провеждане на PPC кампаниите. Някои от тях отиват още по-далеч, като твърдят, че това ще е революция в света на Pay per click акциите.
Всяко нововъведение води голямо количество стрес след себе си. За да не се притеснявате дали изоставате от конкуренцията, можете да проведете подготовка за новия вид акции.

За напреднали
Изберете мъдро продуктовите групи в PPC кампанията – Google подчерта, че основната им задача е била да направят PLAs лесни за употреба от рекламодателите. С тази лекота идва и значителна промяна в начина, по който се създават рекламите в AdWords.
В момента специалистите, които провеждат Pay per click акция, използват labels (б.а. етикети), за да създават продуктови групи. Разделянето обикновено се прави на базата на приложението на продукта или услугата. За описание на продуктите, които не присъстват в default column-а (б. а. колона по подразбиране), специалистите, които се занимават с кампанията, могат да създадат рекламна група чрез AdWords label column. Това премахва всякакви ограничения по отношение на създаването на рекламите в PPC кампанията. Тази свобода е наистина чудесен фактор за хората, които са специалисти в PPC маркетинга.

За начинаещи
Промяната, за която говорим, обаче е прекалено голяма за новобранците в света на Pay per click кампаниите. Образно казано, това е все едно да дадеш горелка на някой, който се нуждае от запалка. Съществуват прекалено много възможности новаците да се объркат. Може да поставят еднакви реклами в различни групи, да наддават необмислено за определени ключови думи и т.н. Това може да се отрази както на представянето на рекламите, така и на цялата PPC кампания. По същество това е причината, поради която Google промени структурата на PLA. Сега тя е много по-интуитивна за отделните рекламодатели.
Има някои грешки, които е много вероятно да бъдат допуснати в изграждането на акция в Google Shopping. Рекламодателите, които се занимават за пръв път с тази платформа за PPC кампании, могат да започнат да създават рекламна група за всеки продукт. Подаването на данни по този начин е много трудоемко и неправилно. Това много лесно може да доведе до продуктово припокриване. Така няма да могат да бъдат следени данните, а след това да бъдат анализирани. Освен това системата за наддаване може да създаде проблеми на неопитните рекламодатели.

Предимство
Светът на PPC кампаниите е наистина много променлив. Има и някои задължителни неща, които трябва да се знаят. Те обаче могат да бъдат научени единствено в практиката. Pay per click маркетингът напредва с невероятна скорост и все още всеки може да се научи да го използва в своя полза като професионалист. С повече прегледи на данните, както и с повече анализи, всеки може да постави добра PPC кампания чрез Google Shopping. Това е момент, в който трябва да приемете предизвикателството и да изпреварите конкуренцията си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment