Под за баня – ефективно решение

Дом и семейство

Сред съветите, които съвременните експерти по обзавеждане за баня се откроява една тенденция. Сигурността в банята е преди всичко. Така че всеки трябва да направи своя разумен избор за продукти предназначени само за банята, и чак тогава да разгледа естетическата им страна. Особено много това е важно за пода в банята – където трябва да търсите първо максимална сигурност, след това ефективност и дълготрайност, и чак накрая поразяващ визуален ефект.

Да излезеш от ваната върху мокрия полиран мраморен под в банята, това е направо прелюдия към физическа травма. Затова разумът говори за противохлъзгави керамични или гранитогресни плочки. Всеки един модел от престижните производители има означение за коефициента на триене, който показва нивото на безопасност когато стъпвате върху мокра плочка. Не пренебрегвайте този коефициент, още повече, консултирайте се с търговеца, който знае добре кои означения индикират, че даден модел плочки е предназначен само за мокри и влажни помещения.

Мислили сте за килим в банята. Бързо премахнете тези мисли от главата си. Можете да си позволите постелка пред вратата, но нищо повече. Килимите за баня са много неподходяща настилка, защото поглъщат много вода, задържат много миризми и увеличават риска от плесен и мухъл в банята.

За пода в банята също е много рисковано да инсталирате дървен материал или ламинат. Защото те ще нарушат цялостта си, ще се изкривят или деламинизират от влагата и мократа среда. Дори да не сте фенове на керамичните настилки, за пода в банята имате и други опции. Такива са виниловите плочки, стъклените плочки, каменните плочки. Както казахме обаче, сигурността е на първо място.

Преди да закупите избраните плочки за под за баня, трябва да се консултирате с отговорните лица. Тези които ще инсталират плочките, тези които имат опит с инсталацията на такива, тези които са оторизирани да ги продават. Само така ще имате гаранция, че сте взели най-правилното и ефективно решение за под във вашата баня.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment