По-щур хотел, най-щур хотел

Хотелът самолет в Коста Верде
Хотелът самолет в Коста Верде

Въображението сигурно няма да ви стигне, за да си представите най-щурите места в света, където се предлага нощувка срещу заплащане. В стремежа си да предложат на гостите нещо наистина уникално, много хотелски мениджъри и дизайнери са се постарали доста, а в някои случаи направо са се престарали. По-долу следва списък с някои от най-щурите хотели на света, като списъка в никакъв случай няма претенции за изчерпателност.

Хотел на 155 метра под земята.
В Швеция се намира най-дълбокия подземен хотел в света – в стара сребърна мина на име Сала, на дълбочина 155 метра. Атмосферата е екстремно приключенска и призрачна – просторните спални са разположени в дълбоки, полуосветени галерии, наоколо има подземни езера, във всички посоки водят тъмни, влажни коридори. Всички прибори в ресторанта-пещера са сребърни – свещници, лъжици, вилици, ножове. Нощувката в този хотел е истинско приключение и си струва цената от около 250 паунда.

Хотел в катастрофирал самолет.
Сигурно мнозина си спомнят сериалът Изгубени. Съществува хотел, който изглежда долу-горе като катастрофиралият самолет на героите от сериала. Хотелът се нарича Коста Верде и се намира в Коста Рика. Дизайнерите просто взели един стар Боинг 727 и го забили в джунглата, след което го обзавели луксозно и – воала – получил се шантав хотел, подходящ за романтична и необикновена ваканция. При това хотелът във вид на катастрофирал самолет, като за тематичен хотел, спада към категорията сравнително евтини хотели – нощувката в него струва от около 250 до 500 долара в зависимост от сезона.

Леден хотел с легла от сняг.
Айсхотел е името на хотела и веднага подсказва от какво е направен. Намира се в Швеция. Всички вещи и мебели в хотела са от лед и сняг – легла, столове, нощни лампи и т.н. Хотела не се разтапя, тъй като температурата в помещенията е около минус 5 градуса. Този хотел не е целогодишен – всяка година през април се стопява, а през ноември екип от дизайнери и строители го изгражда наново от тонове ледени блокове. Айсхотел има това предимство, че всяка година изглежда различно. Удоволствието да спите в ледените стаи на Айсхотел ще ви струва от 300 до 500 долара в зависимост от големината на стаята.

Хотелски легла-автомобили.
В Германия работи хотелът V8 в стаите на който има спални, изработени от истински автомобили. Всяко легло е направено от различни марки немски автомобили – Мерцедес, Порше, BMW и т.н. Има и няколко шантави тематични стаи – стая във вид на автомивка, стая във вид на бензиностанция и др. Този хотел, въпреки ярката си тематичност, също не е сред скъпите – може да преспите в някое порше или в автомивка само за 170 евро на нощ.

Да преспиш в затвора.
В Латвия съществува затвор, превърнат в хотел. Името на затвора е било Каростас и е бил построен през 1905 година. Приютявал е много врагове на народа по времето, когато Латвия се е намирала в състава на Съветския съюз. Доброволните затворници, които решат да прекарат една нощ в този уникален хотел, ще усетят всички прелести на затворническия живот – атмосферата и мебелировката са автентични, туристите спят върху истински затворнически легла, ядат от канчета затворническа храна, с каквато са се хранели затворниците, а персонала на хотела е облечен в униформи на затворнически надзиратели и се отнася доста грубо с туристите. Една нощ в латвийския затвор, заедно със затворническата храна, струва около 110 долара.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment