По Коледа на път – наръчник за закупуване на удобно столче за кола

Децата и бебетата са шумни малки чудовищенца и е много трудно да стоят мирни при пътуване с автомобил. Вилнеят на воля, горките родители изпадат в малка истерия и нямат идея как да успокоят своите наследници. За съжаление нито една сила  не може да укроти вашите деца, но ще се опитаме да ви помогнем да намерите удобна седалка за кола за вашето бебе. По този начин ще бъде по-малко вероятно малките палавници да шават, мърдат и сърдят по време на път. В магазин GUGA разполагаме с широката гама от бебешки и детски столчета за кола. Нашите служители винаги ще ви помогнат да и изберете най-доброто за вашето детенце  столче за кола.

Освен, че ще си осигурите така жадуваното спокойствие,в България това е и задължително законово изискване и то гласи, че всички деца по закон трябва при пътуване с кола да ползват столче за кола до навършване на 12 годишна възраст (или докато пораснат до 135 сантиметра височина). Детското столче трябва да отговаря на стандартите на ЕС (показани със символа Е на етикета), и детето трябва да бъде в правилната категория седалка за неговата възраст и размер.

За да научите повече за тези изисквания, трябва да разгледаме какво означава ISOFIX стандарта.

ISOFIX е международна стандартизирана система за изработване на детски седалки за кола. Всички нови превозни средства са оборудвани със системата и това ви позволява бързо и лесно да монтирате столчето в колата си. Просто ”включете” колекторите ISOFIX в основата на седалката в ISOFIX конекторите на колата. Това е най-сигурният метод за монтаж на столчето в колата и също така показва дали е правилно инсталиран.

I-Размерът е въведен като ново законодателство за детски автомобилни седалки през 2013 г. Той има за цел да предложи по-добра защита за по-малките деца. Тези изисквания са изработени  въз основа на това каква е височината и теглото на детето, което позволява децата да пътуват в препоръчителна позиция. Детето трябва да е  обърнато назад, когато пътуването е  по-дълго и възрастта му да е до най-малко 15 месеца. На  някои места позволяват на децата пътуват обърнати назад до 4 годишна възраст.  I-Размера ви предлага алтернатива за по-удачен избор на перфектната детска седалка за кола.

Проверка за съвместимост

Не всички детски столчета са съвместими с повечето автомобили и обикновено се класифицират по тегло и височина, чрез стандартите на ЕС за безопасност и размер. Проверката за височина и тегло трябва да става в самия магазин, което ще гарантира, че изборът ви е бил правилен.

Затова всички млади родители трябва да са наясно какви са законовите наредби за пътуване на детето в колата. Също така е желателно да са  запознати с и това как да монтират столчето, за да осигурят безопастност на детето по време на пътуването със семейния автомобил.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment