Пластмасови опаковки, ама да са по така

Търся пластмасови опаковки, ама да са по така. Ето с това изречения обикалях производствените цехове в из страната. Имаха пластмасови опаковки, най-различни видове, някъде асортиментът беше по-богат, другаде – по-постничък. Но виж, по така – нямаха. Защо ми трябваха ли? Защото имам съдружник химик. Добри се казва и двамата с него сме подхванали бизнес с перални, миялни и разни подобни препарати.

Сега, има и друго. Добри е гений. Той е химик и цялото му съдружество протича в лабораторията, откъдето периодично се чува един вик: “Еврика!” Един път така, втори път така, трети път…

Добри измисля формули (евтини за производство, но качествени за употреба) за разни препарати: за миене на съдове, за избелване на мръсни дрехи, за премахване на петна от мухъл и какво ли не още. Все познати неща, въпросът е в качеството им и конкурентоспособността на нашата фирма.

Както и да е, важното е, че аз трябва да намеря пластмасови опаковки, достойни за препаратите на Добри. Защото колкото и качествени да са те, ако нямат вид за пред хората, върви се конкурирай. Тъй че аз си обикалям складове и цехове, ровя се в каталози и в интернет, но всуе – все едни и същи познати пластмасови опаковки, които никого с нищо няма да заинтригуват, хората са ги виждали хиляди пъти, купували са си препарати на всякакви фирми, няма да се впечатлят, няма да ни запомнят, няма да потръгне бизнесът ни, а в резултат на тази поредица от злощастни факти – няма и тази година да летувам в Бора Бора.

Тъй че увеличавам темпото в търсене на пластмасови опаковки. Даже започвам обяви да пускам из интернет и вестниците, белким намерим, завързвам кореспонденция с разни тарикати. Един от тях има наглостта да ми отговори: “Като сте толкова претенциозни и такива гении, защо сами не си произведете пластмасови опаковки”. Не разбира човекът, химията му се струва някакво общо понятие, щом можеш да направиш хубава белина, защо да не направиш пластмасови опаковки. Свещена простота!

Обаче тъкмо съм се ядосал и ето ти нов имейл, а в него… не вярвам на очите си. Никога не съм виждал толкова интересни пластмасови опаковки и сякаш направени точно за нашите продукти. Сърцето ми започва учестено да бие, дланите ми се изпотяват, цялото ми същество се вълнува и иска да литне. В съзнанието си вече виждам пламнало логото ни върху тези изящни като порцеланови фигурки и разнообразни в еднаквостта си като шахматни фигури пластмасови опаковки, виждам и още нещо – себе си, по бански, на Бора Бора.

http://omegaplast.net

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment