План за приказно осветление в двора

Всеки собственик на дом, които е инвестирал много пари в двора си, иска упоритата работа да е видима и през нощта. Би било много тъжно красивите екстериорни решения да потъват в тъмнината на нощта. Естествено, това е проблем, който лесно може да се разреши, благодарение на правилното осветление. Светлината, която идва от правилните места, може да превърне всеки двор в любимото място на семейството. Собствениците на дома не трябва да се изненадват, ако забележат, че роднините и приятелите им се отбиват все по-често. Това е част от магията на осветлението, превръща обикновените пространства в чудесни места за почивка, забавление или усилена работа.

 

Предварително планиране

Преди потребителите да отидат до специализираните магазини за осветление, те трябва да проявят търпение и да се отдадат на предварително планиране. Пред тях стоят наистина неограничени възможности по отношение на осветлението. На първо място те трябва да огледат пространството, което искат да снабдят с осветление. Има някои елементи от екстериора, които изискват специфични решения. Такъв елемент са стълбите, пътеките, верандите и т.н. В този смисъл собственикът на дома трябва да реши дали иска да добави осветление само на определени стъпала или на всяка отделна стълба. Освен това осветлението на верандата може да има един източник на светлина или повече. Друго важно решение, което трябва да се вземе, е за цвета на осветлението.

Всички решения, които ще се вземат, трябва да са съобразени с настроението, което собственикът на дома иска дворът да създава. От една страна, може да се предпочете по-драматично осветление, което се заиграва повече със силната светлина и сенките. В другата крайност светлината може да е приглушена на всички места за по-спокойно прекарване на летните и пролетни вечери.

В етапа на предварителното планиране потребителите могат да изчакат да се стъмни и с помощта на фенерче да разберат как искат да пада светлината. Това ще им помогне да тестват идеите, които имат за различните пространства в дворното място.

 

Употреба на светлинни ефекти

Използването на светлинни ефекти е един от най-старите начини, познати в дизайна, за придаване на определено настроение. Подобен ефект е поставянето на осветление по ръбовете на алеите в двора. По този начин се създава ефект, който може да се окаже незаменим. При този метод на осветление се използват енергоспестяващи осветителни тела. Те имат много предимства, защото едновременно са силен източник на качествена светлина, но и не се отразяват много на сметките за ток. Освен това те не отделят топлина по време на работата си, което ги прави и невероятно безопасни за малките посетители на дома.

 

Осветлението на отворените пространства често е взаимствано от театралните постановки. В този ред на мисли потребителите могат да помислят за поставяне на осветление, което ще създаде интересни сенки по оградата или в близост до стените. Това е интересна игра с пространството и обема, която няма да остане незабелязана.

Някои от последните иновации в осветлението позволяват да се имитира нежна лунна светлина. Това обикновено са халогенни осветителни тела, насочени през клоните на близките дървета или храсти. Осветлението се развива с всеки изминал ден и дава все повече и повече възможности за подобряване на вътрешните и външните пространства.

Изберете качествено осветление на достъпни цени от сайта на vikiwat.com.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment