Пилинг маски за лице – полезни ли са

Онлайн магазин за пилинг маски за лице за жени Лайфстайл

Усещате кожата на лицето си непрестанно мръсна? Искате нещо ефикасно след тежък ден в града? Имате нужда от продукт, които ефикасно да премахне черните точки и омазняване? Тогава най-вероятно ще намерите пилинг маските за лице от AptekaMedea.bg изключително ефикасни и желателни – особено ако живеете в голям град като София.

Защо лицето има нужда от ритуално почистване с пилинг маска

Онлайн магазин за пилинг маски за лице за жени

Живота в града има много предимства – близост до икономически центрове, лесен достъп до храна, работа, жилище и прочее. Но пребиваването в големи градове като София, например, има и своите недостатъци – един от които е замърсяването и неговият ефект на кожата на лицето.

Не е нужно да сте дама, за да цените доброто състояние на кожата на лицето си. Всеки човек, които изпитва проблем с тази чувствителна част от тялото има достъп до богата селекция от специализирани продукти от известни марки и то на добра цена.

Аптеки като AptekaMedea.bg предоставят на всеки в нужда точно това което той търси, без излишно оскъпяване.

Какво представляват пилинг маските

По своята дефиниция, пилинг маските са продукти, които се „отлепват” от лицето, за да отделят насъбралата се мръсотия в порите на лицето. Ролята на порите е да позволят на организма да отделя вещества като мазнини, токсини, соли, вода и топлина.

Това се случва чрез постепенна контракция на малки каналчета в по-долните части на епидермиса. Чрез натрупването на конкретни вещества и избутването им навън, организма е способен да поддържа баланс на съдържанието на по-тежки вещества.

Проблемите започват когато тази естествена способност на кожата бива прекъсната поради наличието на външно замърсяване, което „задръства” тези каналчета. Това може да се отрази негативно на състоянието й, и така тя да образува черни точки, пъпки и дори зачервявания.

Как най-ефикасно се ползват пилинг маските

Ролята на пилинг маската е да освободи порите от тази мръсотия, като проникне дълбоко в порите на кожата. Първоначално в течно състояние, пилинг маската за лице изсъхва в рамките на 30 минути, време през което бавно се свързва с мръсотията под кожата.

След изсъхване, маската се отлепва чрез механична стимулация, изтръпвайки натрупаната мръсотия.

Този вид маски се ползват най-ефикасно след баня или посредствено след напарване на кожата. По този начин порите на лицето се отварят още повече, позволявайки на пилинг маската да стигне по-дълбоко и да премахне по-голямо количество токсини.

Нужно е кожата да е суха, и е желателно лицето да не се движи по време на процедурата, тъй като това може да направи премахването й сравнително трудоемко. Много подобни продукти ползват алкохол като носител и втечнител – той се изпарява оставяйки тънък и еластичен филм по повърхността на кожата.

Нужно е кожата да се измие след това и да се третира с масла, за да се върнат естествените омазнители, които я защитават от изсъхване и пропукване.

Ако сте стигнали до тук, най-вероятно имате нужда от подобни продукти, а богат асортимент от тях можете да намерите на AptekaMedea.bg и то на добра цена.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment