Петият елемент или вратите в интериора

интериорни врати софияСлед като въпросът за избор на дизайн на стените, тавана, пода и прозорците е решен, идва ред на интериорните врати – “Петият елемент” в интериора. Какво остана? Отговорът, разбира се, ще бъде както следва: трябва да изберете вратите, които ще бъдат здрави и много красиви!

Ако търсите интериорни врати в София, прочетете тази полезна статия, която ще ви даде насока и ще ви помогне да вземете най-доброто решение.

Ролята на вратите в интериора в един апартамент или къща

Интериорните врати обикновено са последния щрих към интериорния дизайн. Ето защо е на първо място видът на изработката, от какъв материал са, а също и техния цвят. Важно е да се научим да избираме хармонични цветове и след това да се пристъпи към избор на материала.

За комбинирането на цветовете, дизайнерите използват един от три варианта: смесен, контрастен и класически. Какво означава това?

Класически: оттенъка на вратата се комбинира с цвета на мебелите и подовите настилки. Вие не трябва да се стремите към перфектно съвпадение, може да има леки разлики в цветовете (малко по-светли или малко по-тъмни), за да направите разликата по-малко забележима, на помощ идва осветлението.

Името на метода на контраст, говори само за себе си. Ние говорим за играта на противоположни цветове: тъмни и светли, ярки и бледи, топли и студени. Вратата в този случай трябва да контрастира или с мебелите, или със стените – така че вратите в цвят дъб ще се открояват, за да стане независимо вътрешното единство. Въпреки това, този вариант е подходящ само в модерния стил или в стила хай-тек, където играта с цветовете изглежда хармонична.

Смесен вариант – това е случай, когато тоновете на стените и вратите са едни и същи. Подобен трик дизайнерите използват за визуално разширяване на малка площ.

Какъв цвят на вратата за стаята е по-добре: венге, орех или дъб?

Вратите в цвят венге се отличават с уникална текстура на рядко африканско дърво. Всяка венге врата е толкова красива, че с външния си вид в стаята се набляга на лукса в интериора. Въпреки това, дизайнерите често използват цвета за други цели: за постигането на минималистичен строг стил.

Врати венге – божи дар за направлението хай-тек. Този цвят може бъде в контраст с ярки елементи от интериора. Също така изглежда много впечатляваща комбинацията от венге и дъб с различни страни на крилото. Тази комбинация позволява да се оформят две съседни стаи в апартамента.

Говорейки за хай-тек, ако такъв стил ви харесва, можете да се насочите към врата в цвят венге със стъкло, която придава на интериора повече чар.

Вратите в цвят дъб – са решение, когато е необходимо да се подчертае, почтеност и богатство на помещението, което означава висок социален статус на неговия собственик. Всичко в тази стая ще изглежда солидно, като по този начин създава усещане за мекота и сдържаност. Не е изненадващо, че вратите от масивен дъб, са с изразителна текстура и топлина – идеалното решение за стаи, декорирани в класически стил.

При врати в цвят орех е забележително, че няма стил, в които те не биха се вписали, независимо дали това е класически, хай-тек или барок.
В допълнение, врати в цвят орех могат да бъдат монтирани във всяка стая, независимо дали тя е антре, хол, спалня или кухня. И на цветните стени в детската или на сдържаните цветове в офиса – всеки цвят ще бъде хармония с врати в цвят орех.

А вие решихте ли вече какъв ще бъде вашият “пети елемент”? Какво да изберете: венге , орех или дъб?

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment