Пет съвета за професионален дизайн на визитна картичка

Въпреки че се намираме в ерата на дигиталните технологии, визитните картички продължават да са основен инструмент за представяне на бизнеса и привличане на нови клиенти.

Дизайна на визитната картичка трябва да привлича вниманието и да предава точно посланията, насочени към клиента. Ето защо е необходимо да подходим към създаването ѝ с повишено внимание и швейцарска прецизност. В тази статия ще ви разкажем кои са основните съвети и насоки, които курсистите ни получават по време на курса по графичен дизайн, който се провежда в нашия учебен център. http://access-bg.net

1. Изберете четливостта пред креативността!

cosmin-georgian-business-card-300x253

Това златно правило обикновено се отнася до шрифтовете, които използвате. Заложете на семплите и лесно четимите шрифтове. Избягвайте декоративните и ръкописните (да, знаем, че са красиви), защото са трудно четими, а лесното ориентиране на клиента сред информацията, която му поднася визитната картичка, е приоритет №1 на всеки добър дизайнер.

 

2. Избягвайте следните шрифтове:

bannedfonts

 

3. Добавете само най-важната информация. Не претрупвайте визитката с излишен текст!

Не забравяйте, че не правите презентация на PowerPoint! Задачата на визитната картичка е да поднася само най-важната информация. Клиентът трябва да може с един поглед да си отговори на следните въпроси: Какво?, Кой?, Къде? и Защо?

4. Помислете върху дизайна.

200-creative-business-cards-50-original-concepts-18-300x200

Стандартната визитка е с размери 9×5 см. Използването на нестандартен дизайн и размер определено ще открои визитката Ви сред останалите във визитника, но съхраняването ѝ може да се окаже трудно.

 

5. Избирайте внимателно цветовете, които ще използвате.

social-business-card-o-300x200

Освен шрифта, визуалното оформление и цветовата схема също ще спомогнат за създаването на идеалния дизайн на визитна картичка. Не използвайте растерни изображения и изображения, които нямат нищо общо със същността на бизнеса на вашия клиент. Внимавайте с „крещящите“ цветове. Да, те привличат вниманието, но и често го отвличат от съществената информация.  Едно лого и още два подходящи цвята са напълно достатъчни.

Нека обобщим за финал: Перфектната визитна картичка трябва да изглежда семпло, но професионално. Това е ключът към създаването на добро първо впечатление.

office@access-bg.net

+359 886 60 38 99

Работно време на офиса:

От понеделни до петък от 10:00 до 18:00ч.

ул. Граф Игнатиев 12, етаж 3

гр. София, площад Гарибалди

http://access-bg.net

 

 

 

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment