Пет стъпки при покупка на климатик

В България има десетки търговски вериги предлагащи конвенционални и инверторни климатици. Народът обикновено купува на случаен принцип, което е много грешна практика, защото един ден установява, че е направил грешен избор. Ако не внимавате рискувате да вземете евтина техника, която ще удвои разхода на електроенергия, а след няколко години вече трябва да мислите за нова покупка.

Това са основните причини да напишем статията „Пет стъпки при покупка на климатик“, които да извървите, за да се сдобиете с работеща и енергийно ефективна система за жилището или работното ви място.

1 – Купувайте климатици само от оторизирани и известни магазини. Не вярвайте на скрити складове, забутани офиси по блокове и анонимни търговци по обявите.

2 – Направете проучване за цените на моделите климатици по интернет. Нищо чудно да откриете, че точно вашия избор се продава с 20% намаление при конкурентната фирма.

3 – Винаги питайте за гаранционния сервиз. Препоръчително е той да бъде във вашия град или поне близо до вас, защото в противен случай демонтажа и транспортни разходи ще представляват голяма трудност.

4 – Насочете се към климатик от енергиен клас А, който ще ви предложи по-ниска консумация на електроенергия.

5 – След като свърши гаранционният срок провеждайте профилактика на системата. Грижете се за нейното почистване, ако искате да работи възможно най-дълго.

Само това лято фирма Mega Electronics предлага невероятни цени на климатични системи плюс безплатна доставка и монтаж. Вие може да поръчате продукт от уебсайта ни или пък да се насочите към някой от фирмените магазини в София, Пловдив, Варна, Плевен, Велико Търново, Видин или Пазарджик.

Обобщение

Разпечатете това ръководство и го носете винаги когато купувате климатици. То ще ви помогне да купите висококачествена стока, която да не ви създава излишни главоболия. Бихме били щастливи ако дойдете именно при нас, за да изберете желаната техника, но това вече е ваше решение. Очаквайте и още статии относно климатиците  и тяхното приложение.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment