Палене на автомобил (презареждане на акумулатор)

March 6, 2021 | Автор: | Публикувано в Авто-мото свят

Една от най-често срещаните услуги при пътна помощ е услугата за запалване на автомобила.

Има четири основни причини, поради които възниква тази необходимост. Първата е стар акумулатор, достатъчно е да изключите колата за кратко и капацитетът на акумулатора вече е разреден толкова много, че не позволява на стартера да достигне работния си обхват, за да стартира двигателя, втората причина е времето условия, при ниски температури, особено силни студове, капацитетът на акумулатора изсъхва по-бързо от обикновено, поради което също има проблеми със стартирането на двигателя и се изисква услугата за запалване на автомобила.

Също така, причината за търсенето на услугата да запали автомобил може да бъде ситуация, при която водачът или някой от пътниците е забравил да изключи някакъв електрически уред на автомобила, например външно осветление или някакво електрическо оборудване в купето, например автомобилно радио или вътрешно осветление, което от своя страна доведе до преждевременното разреждане на батерията и търсенето на услугата за запалване на автомобил.

Защо тази услуга е една от най-широко разпространените?

Това може да се обясни с факта, че двигателят на автомобила, в сравнение с човека, е сърцето на автомобила, без него нито движението на автомобила (основната функция на автомобила), нито работата на електрическите устройства на автомобила е възможна.

Следователно, ако има проблеми със стартирането на двигателя, хората не са готови да чакат, те искат да възстановят основните характеристики на автомобила възможно най-скоро и да прибягнат до услугата денонощен репатрак.

Какви са възможните причини за проблема, поради които услугата за пътна помощ е необходима за стартиране на двигателя?

Ако вземем бензинови двигатели, тогава основната причина за проблемите е системата за запалване на двигателя и стартера на двигателя, но ако вземем дизелови двигатели, тогава горивната система е по-вероятно тук, особено в студено време, когато течливостта на дизеловото гориво стане по-лошо.

Какви проблеми на пътя принуждават шофьорите да използват услугата пътна помощ на място?

Отново това включва проблеми, свързани със стартиране на двигателя. но причината може да се крие, например, в кутията с предпазители или в ECU на двигателя, за това като правило се изисква професионален амеханик с възможност да отиде до мястото на неизправността на пътя.

Фирми, които се занимават с пълна гама от услуги за автопомощ на пътя,  имат специално оборудване за професионално предоставяне на услуги за автопомощ.

Заложете на професионалистите! Обадете се на денонощна пътна пъмощ, която ще пристигне в най-кратко време до Вас!

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.