От какъв материал е най-добрият люлеещ стол за мен

Дом и семейство
  • Люлеещ се стол Иглолистна дървесина- големи мечти, но нямате пари

Примери за иглолистна дървесина са дугласка ела, кедър и секвоя, но борът е най-популярен за мебели. Борът е в изобилие и е евтин, но не издържа много добре на външните мебели. Лакът ще осигури известна защита от елементите и редовното оцветяване трябва да помогне за запазване на външния му вид. Липсата на издръжливост и устойчивост се компенсира от цената му. Това е добър избор за малко използван люлеещ се стол за закрито.

  • Люлеещ се стол от твърда дървесина- Търсите здрав и традиционен

Примери за твърда дървесина включват клен, махагон, дъб, тик и орех. Както подсказва името, твърдата дървесина е по-издръжлива и трудна за надраскване и вдлъбнатина от иглолистната дървесина. Те изискват лакиране и оцветяване за външна употреба. Твърдите дървета са по-скъпи от иглолистните, но са много по-добър избор за люлеещи се столове. Те ще осигурят здрави и удобни места за сядане в традиционен и модерен стил.

Тиковото дърво, същото твърдо дърво, използвано за яхти и открити палуби, има невероятна издръжливост и водоустойчивост поради високото си съдържание на масло. За люлеещ се стол, който ще се използва вътре или навън, тиковото дърво е по-добро от други видове твърда или мека дървесина. Недостатъците са, че е малко трудно за поддръжка и ако се остави сам, може да развие сребриста патина, дървесният цвят е единствената опция и, както може да се очаква, е по-скъп.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment