Време е да преосмислим осветлението в офиса с ЛЕД лампи

лед лампи Дом и семейство

Вече няма особено съмнение сред потребителите дали ЛЕД лампите са най-добрия избор за дома. Но сякаш тяхната значимост все още не е претеглена напълно от всички работодатели. Има ли смисъл от преориентирането на офиса към ЛЕД осветление и ще донесе ли това някакви ползи? Разглеждаме въпроса подробно, изхождайки от предимствата на специфичния тип светлинен източник, които да ви помогнат да вземете сами правилния избор.

Качествените ЛЕД лампи носят предимства на бизнеса

Ако основното ви притеснение от пълното преминаване към ЛЕД лампи е от икономическа гледна точка, няма за какво да се притеснявате. Да, все още този тип осветление е по-скъпо, в сравнение с най-простите крушки с нажежаеми жички и други конвенционални варианти, но това е само на пръв поглед. По-скъпо е само, ако приключим нещата до първоначална инвестиция, защото в дългосрочен план, тези лампи са много по-издръжливи и имат по-дълъг живот.

Обикновените лампи издържат няколко хиляди часове, докато ЛЕД алтернативите, за сравнение, издържат десетки хиляди, информират от 2r-bg.com. Съответно последните изискват много по-рядка подмяна във времето.

Освен това са много по-енергоефективни, което е основното им предимство. Високата енергийна ефективност се изразява в консумирането на до 80 на сто по-малко енергия от класическите крушки. На практика това означава, че за по-малко количество използван ток, те произвеждат повече светлина. А това неминуемо ще доведе до намаляване на сумата за потребената електроенергия.

LED крушките също са силно насочени, което означава, че излъчват светлина в определена посока, което намалява загубата и допълнително повишава тяхната ефективност.

Комбинацията между високата енергийна ефективност и дългия експлоатационен живот, не само компенсира първоначалната им по-висока цена, но ги прави много по-изгодни на практика.

ЛЕД осветлението подобрява условията в офиса

лед лампи

Обикновените крушки, енергоспестяващите такива и луминесцентното осветление са доста далеч от естествената светлина и продължителната работа при такива условия може да доведе до отрицателни последици за очите. Най-малкото ще се отрази в по-бърза зрителна умора и неприятно парене в края на 8-часовото стоене под флуоресцентната пура.

LED лампите от друга страна се доближават максимално до естествената светлина, споделят от 2r-bg.com благодарение на постигнатата цветова комбинация в светлинния спектър. Тя не трепти, много по-поносима е и дори е приятна за очите. А това е много важно за офис осветлението, тъй като може да подобри концентрацията на служителите и да намали напрежението на очите и така да улесни работата в по-продължителни периоди.

Може да изберете между светлина с различна топлина, в зависимост от предпочитанията на офиса. Смята се, че по-студената бяла светлина може да насърчи бдителността и продуктивността, докато топлата бяла светлина е подходяща за зоните за почивка.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment