Основни неща при избора на геймърски лаптопи

Геймърските лаптопи става все по-популярни в наши дни въпреки, че техните цени все още са сравнително високи в сравнение с обикновените лаптопи, но това в никакъв случай не може да бъде пречка за запалените геймъри, които са готови да похарчат повече пари, за да получат най-добрите лаптопи за игри.
Геймърски лаптопи от PCR.bgВ днешно време на пазара ще откриете много и най-различни лаптопи, на които бихте могли да играете много и най-различни игри, но само мощните геймърски лаптопи са в състояние да ви гарантират, че тежките игри с висока резолюция ще вървят без проблемно.
И тъй като главното им предназначение е употребата за игри, този тип лаптопи се произвеждат с много по-мощни компоненти. Безспорно процесора им трябва да бъде по-бърз, а рам паметта им по-голяма. Препоръчително е да имат дисплеи поддържащи голяма резолюция. Да не забравяме, че сърцето на всеки геймърски лаптоп е неговата видео карта, която също трябва да бъде с отлични показатели. Intel и AMD са двата най-големи производителя на процесори. Цените на процесори Intel са малко по-високи от тези на AMD процесорите, но въпреки това и двата вида са в състояние да предоставят несравнимо преживяване по време на игра.

Доказано е, че най-добрия начин да откриете най-доброто съотношение между качество, параметри и цена за геймърски лаптопи е чрез четене на ревюта и статии, които са на разположения в специализирани сайтове и списания в интернет. Повечето лаптопи, подходящи за игри се продават на пазара с цени в диапазона от 1200 до 4000лв. Цената варира спрямо различните марки и параметри. Ако не проучите добре може да се окаже, че сте заплатили прекалено висока цена за вашия лаптоп, които е с по-слаби параметри. Това може да бъде избегнато само ако сте запознати и сте проучили предварително желаните модели.

Можете дори да си купите лаптоп за игри за около 700-900лв. Ако обичате да играете обикновени 2D игри или игри, които не се нуждаят от мощна видео карта, то спокойно можете да откриете и по-евтини предложния. Ако обаче обичате да играете на игри с висока резолюция, тогава задължително ще имате нужда от лаптоп, който притежава мощна външна видео карта с марка Nvidia или ATI. Това са двете най-известни марки на пазара.

Преди да закупите даден лаптоп може да опитате да поиграете на различни игри с висока резолюция на няколко лаптопа и едва след това да вземете това важно за вас решение. Имайте предвид, че колкото по-мощна видео карта искате, толкова по-висока ще бъде и крайната цена на вашия геймърски лаптоп.

За да се потопите изцяло в играта ще трябва преди това да проверите още две важни неща, а именно дали дисплея на избрания модел геймърски лаптоп е в състояние да поддържа графики с висока резолюция и тествайте качеството на звука и изходната букса, в която ще поставите вашите геймърски слушалки.

Важно е при избора на лаптоп за игри да имате едно на ум, че може да не е препоръчително да играете любимите си игри, докато лаптопа работи на батерия, защото колкото и мощна да е тя има вероятност да се изтощи по-бързо отколкото ако използвате лаптопа за работа или интернет. Ако планирате да използвате вашия геймърски лаптоп докато пътувате е добре да се сдобиете и с резервна батерия, която да ви е под ръка.

Ако си търсите геймърски лаптопи в PCR.bg ще откриете най-добрите оферти и съотношение между мощни параметри и отлични цени.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment