Оптимизация за Google Места

Мобилното и локалното търсене стават все по-популярни сред потребителите, които използват мобилни телефони. Локалното търсене става все по-голям пазар, така че всеки бизнес трябва да присъства на тези платформи. Според скорошно проучване на ComScore почти 3 млрд. заявки имат елементи на локално търсене всеки месец. За компаниите, които имат изявено местно присъствие, резултатите от локалното търсене са от голямо значение. Иначе този трафик и клиенти ще отидат право при конкуренцията. Google Maps е една от най-често използваните приставки, за да се осъществи локалното търсене, тя се предлага за много устройства, включително и за iPhone. Google Места предоставя чудесна възможност да започване на маркетинг на местно равнище, с цел да се привлекат нови потенциалните клиенти.

Планът
Подходът, който ще изберете, за да подобрите резултатите си в локалното търсене, ще определи успехът на вашия бизнес през годината. Вие трябва да оптимизирате своята страница Google Места. Така нейното съдържание ще стане по-добро, за да ви изведе в класирането за локалното търсене, освен това може да привлече потенциални клиенти.

Ключът е в постоянството
Локалното търсене ще се подобри, ако вашият профил в Google Места съдържа същата информация, както и останалите акаунти на фирмата ви в мрежата. Страницата в Google Места създава още една възможност да се изгради доверие и последователност, във вашите усилия да поведете резултатите от локалното търсене. Уверете се, че поддържате страниците си добре, за да спечелите от локалното търсене. Това означава да обновявате информацията, когато това е необходимо, както и да отговаряте на клиентските коментари в най-кратък срок. Освен това е добре е да създадете някаква последователност във вашата маркетингова стратегия, за можете да отчетете резултатите, които постигате в локалното търсене.

Последователност
Локалното търсене за вашата компания ще се подобри, ако решите да свържете различните си профили. Ако притежавате страница в Google Места, можете да я свържете и с останалите справочници, в които сте регистрирани.
Когато потребителите осъществяват локално търсене, винаги се справят по-лесно, като се ориентират по снимките. Затова е добра идея да използвате едни и същи фотоси, с които да представите бизнеса си. Освен това действието ще създаде последователност в поддържане на различните ви профили, а това се оценява от търсачките при локално търсене. Клиентите ви ще са много спокойни, че търговецът, който са избрали, е легитимен и добре представен. Като стана дума за това, внимавайте за представянето на търговската си марка. Изписвайте името на фирмата си винаги по един и същ начин, за да улесните търсачките, които ви класират за локално търсене. Освен това клиентите ви няма да се чудят дали са на правилата страница в Google Места.

Съгласуване
Успешното топ класиране в локалното търсене се предопределя от много фактори. Постарайте се информацията, която попълвате във всички сайтове справочници, да е идентична. Започнете от най-простите неща. Проверете детайлите си като име, адрес и телефон за връзка. Това е основната информация, чрез която търсачките ви разпознават като участник в локалното търсене. Освен тези данни ще трябва да попълните и имейл адрес, сайт, както и всяко ваше присъствие в социална мрежа.
Добавянето на допълнителни елементи като видео или снимки, винаги е в плюс за локалното търсене. Това ще е чудесен начин за оптимизиране на вашето съдържание, както и да споделите малко повече за вашата компания с вашите потенциални клиенти.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment