Онлайн магазин – как да се справим с недостига на складова площ

Онлайн магазин - доставки Услуги

Онлайн бизнесът има тенденция изцяло да измести добре познатите ни конвенционални магазини. Заедно с това, обаче, възникват и много други проблеми, за които трябва да се помисли.

Докато всеки офлайн магазин си има собствен склад, онлайн магазините често се управляват от вкъщи, което означава или това, че те нямат място за складиране на стоки, или че ако такова място има, то изземва от жилищното пространство. 

Най-често това са холове, неползваеми спални, гаражи и мази, в които хората държат артикулите, които предлагат. Това от една страна е добре, защото стоката винаги е под ръка при онлайн поръчка.

В същото време, ние и без това живеем на доста ограничено пространство, а това допълнително ни затруднява. Ето защо е  добре да се намери решение, което да бъде оптимално от наша гледна точка, но и от гледна точка на клиента. А все пак и да бъде по джоба ни.

Лесно ще решите проблема с недостига на пространство

Онлайн магазин - доставки

С нарастването на вашия бизнес, вероятно ще започнат да възникват проблеми с недостига на пространство. Това е доста неприятно, тъй като може да се достигне в ситуация, в която да сте буквално зарити от артикули.

Опаковъчните материали, и най-вече кашоните и кутиите, могат да заемат изключително много пространство, което да се превърне в проблем ако не разполагате с много свободно място.

Много хора споделят, че превръщат в складове своите холове и гаражи, което ги лишава от ценно жизнено пространство. Място, което би могло да служи по предназначение и би могло да се ползва като гараж, изведнъж се превръща в склад.

Центровете за фулфилмънт предлагат добри възможности да си спестите това неудобство, тъй като предлагат пространство, на което да съхранявате своя инвентар.

И макар това пространство да е по-малко от също популярните уеърхаус центрове, то все пак е напълно достатъчно за нуждите дори на по-развит и оборотен магазин. В добавка, фулфилмънт центровете предлагат и други услуги, от които можете да се облагодетелствате.

Така например, фулфилмънт центровете предлагат приемане, обработка и изпращане на поръчката, така че да се фокусирате само върху дейностите, в които сте незаменими, а именно стратегията за развитие на бизнеса.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment