Олекотени завивки – как да не сгрешите при подбирането им

Олекотени завивки Дом и семейство

Олекотената завивка е съществена част от прегръдката на вашето легло. След добрия матрак и удобната възглавница именно завивката е това, което завършва цялостното усещане за обгърнатост и комфорт. За да си осигурите истинско удобство и да се насладите максимално на нощната си почивка е добре да помислите за качествено средство за завиване.

Нека заедно тук разгледаме няколко характеристики на олекотените завивки, които е добре да изследваме по време на избора ни на такава.

Какво точно търсите

Олекотени завивки

Започнете с този въпрос, тъй като на практика от него зависи по-нататъшната специфика на завивката.

Ако ви трябва завивка за цялата година, най-добре е да се насочите към нещо „по средата“, що се отнася до тежина и дебелина на завивката. Освен това обърнете внимание и на самия материал на изработка – трябва ви по-дишаща материя, която да е достатъчно добра както за зимния, така и за по-топлите сезони.

Едно малко уточнение. Ако тялото ви е склонно да произвежда повече топлина нощем и не сте от хората, които имат проблем със студени крайници и лошо кръвообращение, най-вероятно ще ви трябва по-лека завивка. Ако пък сте от хората, които не могат да заспят докато не започнат да усещат топлината във всеки крайник – най-добре се оглеждайте за по-затоплящи олекотени завивки.

По принцип най-добрият вариант е смяна на вида олекотени завивки със всеки сезон. Някои хора обаче предпочитат целогодишно да разчитат на един тип завивка, а добрата новина е, че на пазара от доста време се предлагат олекотени завивки, подходящи за цялата година.

Пълнеж, тегло, материал на изработка

След като вече сте наясно какво точно търсите, това са трите основни фактора, които да съблюдавате.

Видът на пълнежа обикновено варира между естествен пълнеж, например пух, бамбук, вълна и синтетичен пълнеж, например микрогел. Всеки от тях си има своите предимства и недостатъци.

Когато се насочвате към пухен пълнеж, трябва да имате предвид че колкото и качествена да е олекотената завивка рано или късно започва да изпуска пухчета извън своята обвивка. Пухът обикновено осигурява по-добра проветривост на завивката и по-голяма лекота, особено ако се касае за патешки, а не гъши пух, който е по-обемист, по-изолиращ и по-затоплящ.

Външният материал на завивката също е от значение. Що се отнася до брой нишки – когато те са над 220 се смята, че това е достатъчна гъстота, така че да се осигури непропускане на пухения пълнеж. Колкото по-голям е броят на нишките, толкова по-мек и лек ще бъде плата и съответно ще си осигурите по-нежно докосване.

Ако търсите изгодни олекотени завивки, може да разгледате онлайн магазина на PoPijami.bg и да потърсите най-добрата оферта за вас. В PoPijami.bg може да намерите предпочитаните материи спално бельо (100% памук и памук ранфорс), както и още продукти за прекрасен сън.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment