Общи правила за грижа на обувките

За да запазите обувките си в добро състояние, трябва да се грижим правилно за тях. Почиствайте ги след носене използвайте само подходящи препарати за почистване на петна. Ако искате вашите маратонки издържа дълго време следвайте тези съвети как да се грижите за тях.
Дайте им почивка. Не бива да носите маратонките продължение на повече от два три дни последователно. Затова е необходимо да имате повече от един чифт. Това ще ги предпази от влага и ще защитите своите крака от неприятна миризма.
Сменете стелките. Дори вашите маратонки да изглежда добре вие трябва да смените стелките си поне веднъж на 6 месеца.
Уверете се че ваште маратонки са в правилния размер не купувайте маратонките само защото са ви харесали но в магазина не разполагат с вашия размер. Твърди малките маратонки притискат пръстите на краката ви и това води до нараняване. Твърде големите маратонки не мога да обхванат кръка ви добре и по този начин могат да се изплъзнат и вие да навехните глезена си.
Дезинфекцирайте обувките си със пециален спрей който може да купите от магазина. Просто напръскайте вътре за да се предпазите от гъбични инфекции на краката си.
Различните материали от които са направени маратонките изискват различни методи за грижа

Маратонки изработени от велур – към този материал трябва да се грижите повишено внимание, използвайте специални почистващи препарати като ги нанасяте върху кожата с мека и леко навлажнена кърпа.

Маратонки изработени от кожа – те са направени от животинска кожа и се нуждаят от грижи точно както човешката кожа. Почистете евентуалните замърсявания на кожените маратонки с мека кърпа. След като са чисти избършете ги със суха кърпа и ги оставете да изсъхнат. Не ги ваксвайте когато са нови. Можете да вземете гъба за обувки която е със същия цвят.

Маратонки изработени от изкуствена кожа – тези маратонки сравнително лесно се поддържат. Просто избършете с влажна кърпа кожата и остави ги да изсъхнат.

Лачени маратонки – тези маратонки са лесни за почистване. Всичко от което се нуждаем е влажна кърпа и малко сапун.
Винаги дръжте обувките си на сухо и чисто място, далеч от влага, където бактериите растат. Най добре да имате специален шкаф за обувки. Ако маратонките стоят на влажно място просто ги натъпчете с вестник това донякъде ще ги предпази от просмукването на влага.

За да изберете най качествените маратонки посетете нашия онлайн магазин за маратонки

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment