Обков на дограмата – какво трябва да знаем

Едва ли има човек, които да не иска качествена дограма за своя офис, дом, вила, магазин или хотел. При избора на дограма, независимо дали тя ще бъде алуминиева или PVC е важно да сме избрали подходяща марка и фирма, която да я монтират.

Обковът е важна част от остъкляването и дограма. Учудващо е, колко много гора пропускат да обърнат нужното внимание на този „детайл“. Понякога имено обковът е нещото, което предопределя качеството на избраната дограма във Варна.

Какво представлява обковът?

Това е набор от механизми и части, които гарантират закрепването и системата на отваряне и затваряне на дограмата. Тези винтчета и закрепителни елементи, определят качеството на вашият прозорец.

Малцина зная, че голяма не малка част от цената на готовия прозорец (стъклопакет и дограма) зависи от обкова. Ориентир за качество на обкова е гаранционния срок, които се предвижда. Ако гаранцията е около 5-6 години това е знак, че обкова е добър.

Когато уточняваме детайлите около поръчката на дограмата можем да попитаме също така дали има определен брой отваряния и затваряния на прозореца. Технически се използва термина „брой цикли“. Ако ви се гарантират 10 000 и повече цикли обковът е добър и не е нужно да имате повод за излишно съмнение.

При недобре проектирани обкови е възможно да има трудности при използването т.е. когато се отваря и затваря прозореца да е нужно да се натиска по-силно. Освен, че допълнителното усилие е неприятно то води до по-бързо износване на частите.

Важно е тези части да са здраво прикрепени и надеждни. Все пак обковът е едно от първите места, които джебчиите се опитват да разбият.

Да предположим, че сте намерили фирма, която да отговаря на по-горе посочените критерии за качествен обков е нужно да проверите дали неговите компоненти са изработени така, че да отговарят на вашите критерии за естетика.
Напълно нормално е качествената дограма и изборът на качествен обков да са сред водещите приоритети при остъкляването на дома. Ако желаете всичко да е добре свършено не правете компромиси.

Надеждните фирми, които са насочили своите усилия в дограмите знаят, че обкова е важен детайл. Бихте могли да потърсите богатият опит на надеждна фирма като „Кали Перфект“ ООД, която да ви помогне да намерите най-добрият обков за вашата нова дограма във Варна.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment