Няколко забавни идеи с електромотори, които да осъществите сами

Малките електромотори могат да бъдат използвани по много интересни и забавни начини. Те могат да бъдат важна част от някои „направи си сам” проекти. Можете да ги ползвате както за проекти като олимпиада по физика, така и за приковаващи вниманието демонстрации. Някои соларни модули могат да доставят достатъчно енергия, за да работят малки двигатели. Все пак има и някои параметри, с които трябва да се съобразите – електромоторите не трябва да имат мощност по-голяма от 3 волта, при захранване от прав ток. Има някои наистина много интересни приложения на малките мотори. Ето и някои идеи за употребата им.

Робот
Не всички роботи са сложни и скъпи машини, които само гений може да изгради. Някои такива машини имат прости устройства, които имитират поведението на невроните и други природни системи. Те съчетават биология, електроника, естетика и механика.
Цялата идея е процесът да се запази толкова прост, колкото е възможно, и да се използват рециклирани материали и слънчевата енергия, за да се осигури мощност на устройството. Малките електромотори, които се използват в електрически четки за зъби, могат да се употребяват, за направата на робот, който да се движи.

Играчки, които се захранват от соларни батерии
Има чудесен начин да прекарвате времето с детето си едновременно поучително и забавно. Можете да комбинирате забавлението, което носи направата на играчки, с някои основни правила от науката. Концентрирайте се върху изграждането на играчки със слънчеви клетки или батерии, както и на малки електромотори, които да ги задвижват.
Предизвикайте децата да изградят модел на лодка с рециклирани материали и електромотори. Можете да използвате пластмасови бутилки, ленти, хартия, както и малък двигател. Можете да го свържете с малък вентилатор, който да накара лодката да се движи във водата.
Друга забавна дейност е състезание с планер например. Използвайте малки електромотори и няколко слънчеви клетки, за да добавите мощност. Така можете да изработите и малка кола, която използва слънчевата енергия, за да се движи.
Тъй като двигателите, които ще използвате, са наистина много малки, трябва да внимавате при избора на материалите, които ще съставят корпуса. Най-добрият вариант е да използвате леки продукти като кашони или картонени тръби. Малките мотори, които работят с прав ток, както и слънчевата клетка могат да бъдат закупени заедно. Освен това можете да използвате слънчева клетка и двигатели, които са задвижвани от малък вентилатор.

Идеи за празниците
Малките електромотори, които работят на прав ток, могат да превърнат вашата украса в приказка. Можете да ги използвате в мобилната част от украсата. Това означава, че моторите ще използват захранване от батерия.
Бихте могли да намерите малки двигатели в някой магазин за електроника. Те обикновено работят с обикновени батерии, които можете да се купите практически от всеки магазин.

В заключение
Можете да използвате малките двигатели в редица от дейности (както можете да видите и от раздела за електромотори на Викиват). Единственото, което трябва да направите, е да планирате проект. След това просто наминете през най-близкия магазин за електроника, за да се снабдите е необходимите материали. Устройството на електромотора е много просто и винаги можете да го използвате в своя полза.
Използвайте въображението си и създайте невероятни играчки, а защо не и коледна украса. Това е страхотен начин както да научите нови неща, така и да направите впечатление със невероятните си идеи.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment