Няколко съвета, как да получите повече време за работа с вашият лаптоп

Няколко съвета, как да получите повече време за работа с вашият лаптоп

Няма нищо по-лошо от изтощена лаптоп батерия, когато сте на важна презентация или бизнес среща. Може би всеки един от нас е бил в такава ситуация. Тук идват добрите новини, тези ситуации могат да бъдат избегнати чрез оптимизацията на живота на батерията. Ще ви дам няколко много полезни съвета, които ще ви помогнат да получите повече време за работа с лаптопа в режим на батерия.

Уверете се, че си носите зарядното или резервна батерия. Този съвет не напразно съм го сложил на първо място. Една резервна батерия може в много случаи да спаси положението, при положение че нямате достъп до захранваща мрежа.

Изключете говорителите – ако искате да слушате музика използвайте МР3 или iPod плеър.

По-малкото е повече – следващият път, когато отидете да си купувате лаптоп, не търсете този с големият екран. Особено когато става въпрос за лаптоп за работа. Големият екран много по-бързо изтощава батерията ви, от колкото малкият.

Бъдете придирчиви към софтуера – някой програми след като са обновени са натоварени от излишни функции, които не допринасят нищо за потребителите, но „изяждат“ енергията на батерията много бързо. Избягвайте използването на програми като Photoshop и други използвани за редактирането на снимки.

На всяка цена избягвайте използването на CD/DVD плеъра. Ако информацията от дисковете ви е нужна, копирайте я в паметта на лаптопа или използвайте виртуално дисково устройство.

Намалете дейностите натоварващи твърдият диск – това ще намали разхода на енергия. Дефрагментирайте диска често, защото това ще помогне на лаптопа по-бързо да открива информацията и няма да търси излишно.

Изключете wireless-а и Bluetooth-а – те не са от големите консуматори, но във важна ситуация всеки един заряд на батерията е необходим.

Не оставяйте лаптопа под директна слънчева светлина – батериите са чувствителни и екстремните температури могат да им причинят големи повреди. Не говорим само за бързото изтощаване в този момент, а за пълното унищожение на батерията.

Калибрирайте вашата батерия – в днешно време всяка батерия за лаптоп BENQ, Fujitsu, LG, Lenovo и други имат вътрешен процесор, който показва на колко процента е заредена батерията и колко време можете да работите с лаптопа. Калибрирайте го поне 3-4 пъти в годината за да сте сигурни, че показва правилно. В инструкциите към батерията има указания как да го направите.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment