Нощен крем според възрастта

Най-големият кошмар за жените е осъзнаването, че остаряват. Първо и най-видимо се наблюдава това върху лицето им. Тъмни кръгове, следи от умора и стресът са ежедневие. Това е цената, която плащат дамите в стремежа им да се еманципират. Поемайки по-голямо натоварване и ангажименти в ежедневието си, това неминуемо дава отражение на добрия външен вид.

Лошата храна, цигарите и недоспиването допринасят за повяхване на кожата. Нека не забавяме и дехидратацията. За добрия воден баланс на целия организъм и в частност на кожата, специалисти препоръчват приемане на 1.5-2л вода на ден.

Всеобща заблуда е, че трябва да достигнем определена възраст, за да стартираме с грижата за лицето. Има различни индикации, че това време е дошло и то е строго индивидуално. Почувстваме ли сухота и загуба на еластичност, веднага започваме обгрижване, за да съхраним свежестта на кожата си.

Нощните кремове спомагат значително, за ограничаване на следите от отминалите години. Мимически бръчки, се появят в много ранна възраст и това могат да потвърдят жените с изявена емоционалност. При тях грижите за лицето започват още по от рано.

Кремовете, които нанасяме през нощта имат за цел да подхранят в дълбочина кожата. Те достигат до най-вътрешните слоеве на епидермиса и доставят така необходимите хранителни вещества за бързото и регенериране. В повечето случаи са по-мазни, за да хидратират да направят кожата мек и гладка.

Важно е при избор на нощен крем да внимавате за неговата консистенция. Той трябва да попива добре, за да не запушва порите и да остави кожата да диша, за това не бива да е прекалено гъст, особено ако имате мазна кожа на лицето.

Различната възраст предполага и различни грижи за кожата на лицето. Козметичната компания Fabrlic е създала множество нощни кремове, отговарящи на изискванията според годините.

  • След навършване на 20 години

Стартира се с продукти богати на естествени хранителни съставки като алое вера, лайка и мед. Обогатените нощни кремове с етерични масла оказват благотворно влияние върху хидратацията.

  • След 30 години

Насоката е в употребата на кремове възстановяващи колагена и еластичността на кожата. Те трябва да съдържат ретинол и антиоксиданти, за да забавят стареенето и.

  • След 40 години

Нощният крем, предназначен за употреба в тази възрастова категория е строго насочен в борбата с бръчките. Той трябва да се справя с дълбоките набраздявания по лицето, като главни съставки са витамини, пептиди, пентенол и ретинол.

  • След 50 години

Достигайки тази графа, нощният крем задължително е предназначен за жени в напреднала възраст. Той е дълбоко хидратиращ с много витамини, за да поддържа кожата опъната и свежа.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment