Непретенциозни цветя за дома и офиса

Много стайни растения могат да красят живота ни, без да се искат прекалени грижи и време. Ако искате да имате в дома или офиса си бяха контролирани от топлина и хармония с минимални грижи разберете кои от тях са най-непретенциозни.

Какви цветя да изберем за дома

Най-непретенциозни стайни растения – тези, които не изискват много време за пресаждане и повече от веднъж годишно. Такива толерират минимална влажност, не се страхува от промени в температурата, пригодени са дори към липса на светлина и нередовно поливане. Въпреки това са в състояние да украсяват домовете, защото простота невинаги е еднозначна.  Ако не сте запознати с цветарство, нуждаете се от косене на трева или друг съвет попитайте специалисти.

Обърнете внимание на следните зелени флора: алое; Каланхое; Красула; бръшлян; замиокулкасът. Всички те са идеални за всяка стая в къщата. Те могат да бъдат отгледани на спалня, на перваза на прозореца, в кухня и дори в коридора.

Алое

Място на перваза на прозореца се използва за всяко семейство, а сега може да се види в почти всеки дом. Повечето хора знаят какво е алое агаве или “семеен лекар.” Няма проблеми в грижите на агаве. То е едно от най-непретенциозните вътрешни цветя. Алое е лесно да се толерира, дори при липса на достатъчно количество топлина и светлина.  Алое е чудесно за отглеждане в апартамент, то дори може да бъде поставено върху перваза на прозореца в детската стая. През лятото, трябва да се осигури умерено поливане, а в зимата да се намали честотата. През лятото, най-доброто време да се направи алое на балкона, но трябва да го от дъжда.

Каланхое

За него също се твърди, че е “стайният лекаря “. Неговите сочни лиса остават зелени през цялата година, това е един от най-верните стайни растения за кухнята. Сукуленти изисква умерено поливане. Каланхое трябва да пресаждат всяка година на ново място, като почвата се използва трева, торф и листа премесени със земя.

Красула, известена още като “дърво на парите”, има славата на непретенциозно цвете. Подходяща е за апартаменти и офиси. Тя се смята за символ на богатство и просперитет, тя е талисман на Фън Шуй, която привлича финансово благополучие. Грижа за “дървото на парите ” е много проста: през лятото трябва да се полива добре, а през зимата да се избягва поливане и пре овлажнени почви, тъй като ще умре.

Бръшлян

Ако жилището ви не е достатъчно леко, за да растат цветя, които изискват добро осветление, то перфектно ще може да развъдите бръшлян. Този непретенциозен тип растение се счита за добър пречиствател на въздуха, така че лесно може да се отглежда в домашни условия. Единственото условие е често миене на листата му, които събират много прах. Тези грижи са само за положителен ефект върху състоянието на растението и това допринася за по-добро пречистване на въздуха в дома. Да не забравяме, че бръшляна обича влага, така поливането е важно за него и почвата му не трябва да се оставя да съхне.

Замиокулкасът или “дърво долар” ще зарадва всеки, които харесва зеленината. Вижте за почистване на дворове, в случай, че изберете да засаждате в градината.

През лятото, опитни градинари препоръчват цветето да стои на балкона или на улицата, а през зимата е по-добре да се постави на перваза на прозореца в близост до стъклото. Въпреки непретенциозен характер на замиокулкасът, не бива да се забравя, че е от най-южната част на света. Харесва топлина, а на студено, сянка и прекомерно поливане може да се стигне до смъртта му.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment