Неочаквани резултати при употребата на боя за коса

boq-za-kosa-10Има няколко фактора, които могат да повлияят на постигнатия цвят след употребата на боя за коса. Вземете под внимание следните неща:

–          За видове полутрайна боя за коса и такива без амоняк, крайният резултат е смесица от естествения цвят и този на боята.

–          Третираната със супра коса изисква предварителна пигментация. Ако боядисате изсветлена коса в кафяво, накрая може да очаквате сив или много пепеляв блясък на косата.

–          Вече боядисана коса може да реагира непредвидимо на следващо третиране. Със сигурност това може да окаже влияние на крайния цвят.

–          Употребата на шампоани, които отлагат синтетичен слой на косата, може да блокира действието на продукта боя за коса.

–          Влияние върху цвета може да има наличието на минерали, соли, хлор или други замърсители във водата, които по някакъв начин участват в процеса на боядисване.

–          Някои лекарствени средства могат да променят химията на косата.

–          Ако искаме от тъмна коса да постигнем рус нюанс, е необходима обработка със супра, а след това повторно нанасяне на боя за коса в желания цвят. Ако използваме само супра, цветът на косата ще е с жълтеникав или меден отенък. Цвят базиран на виолетовата гама,може да неутрализира жълтите тонове, а нюансите на основата на синьо ще компенсира оранжевия цвят.

–          Ако косата цъфти е възможно да не се постигне максимален ефект. Порестата коса, често поглъща повече цвят, затова може да стане с няколко тона по-тъмна.

Трябва да знаете че:

–          Оловния ацетат, който се съдържа в сместта боя за коса и е активна съставка при постепенното потъмняване на цвета, е токсичен при поглъщане.

–          Съществуват сведения, които сочат, че развитието на някои видове рак е свързано с използването на боя за коса. По-специално, продължителната употреба на перманентни тъмни нюанси боя за коса, може да удвои риска от рак на кръвта.

–          През 2004 г. познат канцероген 4-аминобифенил или 4-ABP е открит при някои търговски марки бои за коса. Сведенията обаче са ограничени, затова не може да се докаже пряка връзка между рака от боята за коса.

Всичко прочетено дотук може би ще ви откаже от употребата на боя за коса. Въпреки това няма място за притеснение! Професионалните стилисти боравят с богата гама от продукти, които коригират и намаляват ефекта на неочакваните резултати при боядисването на коса.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment