Нека се забавляваме с детето по празниците

Няколко страхотни начина да се забавлявате с детенцето

Коледа е най-светлият празник и определно перфектното време за забавления с вашия малчуган.

И тъй като ние знаем, че празниците са онзи период, в който изпълнявате всяко желание на вашето съкровище, сме ви подготвили една страхотна селекция от интересни занимания, които ще забавляват малчугана ви през празничните дни.

Тези свежи идеи представляват чудесно занимание за студените дни и ще се харесат на всяко детенце, а освен това, ще заразят семейството с коледно настроение.

  • Новата детска книжка

Вместо да купувате още детски дрехи на съкровището си, защо не заложите на традиционния коледен подарък – книгата. Още повече, че в момента можете да намерите огромно разнообразие от детски книжки, заредени с коледната магия, а може да изберете и класическите коледни приказки, любими на милиони деца по света. Една нова пъстра книга с много красиви илюстрации ще привлече вниманието на малчугана ви, дори още да не се е научил да чете. Чарлз Дикенс, Ханс Кристиан Андерсен, Братя Грим са само част от великолепните автори, които можете да изберете за детето си.

А ако мислите, че на съкровището ви ще му е по-интересно да оцветява вместо да чете приказки, то заложете на книжка за оцветяване, която включва любимите герои на детето.

  • Събудете творческия дух

Една от любимите игри на всяко дете е тази, в която се изявява като майстор или творец, а всеки родител знае, че изкуството трябва да се насърчава в децата. Една много оригинална коледна идея, подходяща за вашия малчуган е да направи собственоръчно еленче-украса за стаята си. За тази цел ще ви трябва картонена тръба, цветна хартия, лепило и сламки. Покажете на детето как да изрече форми за главата и очичките на еленчето и му помигнете с рогцата. Оставете го да направи втората играчка само, като развихри въображението си. С тази игра детето ще остане удовлетворено, че е направило нещо само и че е декорирало собствената си стая в коледна премяна.

  • Коледната музика

Освен популярните коледни филмчета, които дечицата могат да гледат с часове, има и друг начин да ги държите заети в почивните дни – с музика и танци. Просто изберете весели детски песни с празничната тематика и ги пуснете на детето и неговите приятели. Оставете ги да си измислят танц и да ви го изтанцуват на края на деня. Можете да им предложите и да си изберат подходящи детски дрехи за „представлението“.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment