Неглижирани техники за SEO оптимизация, които са полезни

В случай, че сайтът се появява на втора или трета страница, със същия успех може да се отразява и на петдесета. Това е причината, поради която всеки собственик на сайт трябва да се стреми към все по-предна позиция. Има някои основни техники, които са подценявани от специалистите, които се занимават със SEO оптимизация. Пълна мистерия е защо това е така, но истината е, че те са много ефективни и дават добри резултати почти веднага. Освен това те не са никакви сенчести практики, които могат да навредят на цялостната стратегия за SEO оптимизация.

  1. Генерирайте трафик към отделните си страници

Има страници от всеки сайт, които се появяват на втора или трета страница. Те могат да са ви изключително полезни при увеличаване на усилията, които полагате за своята SEO оптимизация. Това не е сложен процес, но трябва да спазвате няколко прости стъпки, които да ви помогнат. Стъпка първа от този процес изисква от вас да отидете в Google Инструменти и да намерите ключовите думи, благодарение на които страниците се класират на 2-ра или 3-та страница.

Ако получавате кликвания от една ключова дума на страница 2 или 3, можете да бъдете сигурни, че тя има приличен обем на търсене. Лесно ще се ориентирате като погледнете списъка на позиции, които са от 11 до 30. Втората стъпка, с която трябва да се заемете е да определите кои са авторитетните страници на вашия сайт. Лесно можете да разберете кои са чрез Open Site Explorer. Единственото, което трябва да направите, за да подобрите тази част от SEO оптимизацията си, е да въведете URL адреса на началната си страница и след това да кликнете на “Топ страници”. Повечето от хората, които са се занимавали със SEO оптимизация (http://www.seopal.bg/seo-оптимизация/), вероятно вече се досещат за следващата стъпка. Трябва да посетите тези свои страници, за да ги снабдите с повече вътрешни линкове.

  1. Използвайте думата ” Защото” в своите Outreach имейли

Това може да ви се стори наистина необикновена стъпка от техниките за подобряване на SEO оптимизацията. Когато някой получи имейл, той или тя, инстинктивно си задава два въпроса: „Кой е човекът, който ми пише” и “Какво иска?”. Колкото по-бързо отговорите на тези две питания, толкова по-бързо ще получите отговор на имейла си.

Именно това е причината, поради която трябва да използвате „защото” колкото можете по-рано в имейла си. Това е дума, която има невероятна сила над човешката психология, колкото и да ви е трудно да го повярвате. Проведено е изследване на Scott Key от Illinois University Northern, което включва хиляди доброволци. Експериментът се състои в това, хора чакащи на опашка, които да позволят на непознат да вземе техния ред. Когато непознатият ги е попитал „Мога ли да използвам ксерокса преди вас”, само 61% от хора са казали “Да”. В ситуация, в която непознатият е казал: „Мога ли да използвам машината преди вас, защото бързам”, 89 % са заявили “Да”.

Това е техника, която може да се отрази много положително на цялостната SEO оптимизация. Тя не произлиза от класическите похвати, които специалистите по SEO оптимизация използват всеки ден, но може да бъде наистина много полезна. Освен това друга положителна характеристика е свързана с идеята, че всеки, който работи за компанията, може да я разбере и прилага.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment