Наръчник за закупуване на правилната светодиодна лента

Декорацията на барове и хотели може да бъде наистина хипнотизираща. В днешно време на пазара на осветителни тела могат да се намерят предложения, които да угодят на всеки вкус. LED лентите са наистина много популярни. Те успешно заместиха флуоресцентните крушки, защото имат високо качество на светлината, но не замърсяват природата. В случай, че сте решили да правите парти, с което искате да бъдете запомнени, то трябва да помислите сериозно дали да не осветите с LED лента.
Истината е, че LED лентите са по-скъпи, отколкото бихте похарчили за крушка с нажежаема жичка или за флуоресцентна. Мислете за тази покупка като за инвестиция. Тя ще ви се отплати чрез ниските сметки за ток и продължителността на живота си.
Ако все още не сте убедени, че се нуждаете от LED лента, то дочетете материала до край. Ние ще ви представим няколко съвета, които да следвате, когато си купувате LED лента.
Хубавото в случая е, че светодиодните ленти се продават и в много интернет магазини. Може да не ви се налага да напускате дома си, за да се сдобиете с последния писък в областта на осветителните продукти.
В случай, че сте се притеснили за цената, тук трябва да отбележим, че пазарът напредва много бързо. LED ленти вече могат да бъдат намерени във всеки ценови клас на пазара. Закономерно по-високата цена ще означава по-добро качество, но вие ще решите според възможностите и нуждите си. Винаги можете да се посъветвате с някои от търговските представители, за да направите оптималния избор на LED лента.

Фокус
Докато избирате идеалната LED лента, ще е добре да обърнете внимание на няколко основни фактора.
Размер и тип LED – трябва да се отбележи, че има различни видове LED осветление, които се използват за изработване на ленти. Ако не сте много опитни, винаги можете да потърсите допълнителна информация.
Яркост на LED – Това е факторът, който определя колко светодиоди има в единица мярка дължина на LED лентата. Колкото повече са светодиодите за единица площ, толкова по-ярка ще е светлината. Можете да използвате тази силна светлина в помещения като офиси, кухня или банята ви. Можете да изберете и по-малко ярка LED лента, която да поставите в хола си и да я включвате специално за партита. Тук можете и да изберете цветна (RGB) LED лента.
Капацитет на LED – Препоръчително е да купите тежкотоварни LED ленти. Те, разбира се, ще са по-скъпи, но и доста по-трайни.
Цвят на LED – Тук трябва да сте наистина много внимателни и да изберете LED ленти с цветове, които харесвате. Освен това, те трябва да съответстват и с атмосферата на цялата стая. Например, зелените и сини цветове са много успокояващи и помагат на уморените очи да се възстановят.

Монтаж
Вие трябва да помислите сериозно и за монтажа на LED лентите. В случай, че планирате LED ивицата да осветява мокро помещение като банята или ще е близо до мивката в кухнята, или пък под водата, то задължително трябва да си купите водоустойчива светодиодна лента. Имайте предвид, че те работят с електрическа енергия, затова вие трябва да бъдете внимателни, когато инсталирате LED лента. Ако нямате опит, най-добре да наемете изпълнител, особено, ако искате да инсталирате голям брой светодиодни ленти в бар или градина.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment