Наръчник  За Закупуване На Акумулатор

По време на експлоатационния период на вашият автомобил най-вероятно ще се наложи да подмените акумулатора му няколко пъти. Или остарява и трябва да бъде заменен или неволно бива изтощен, когато забравим да изгасим фаровете или друг електрически аксесоар на колата. Изтощеният акумулатор може да се превърне в голям кошмар, особено ако не можете да намерите кабели, за да вземете ток от друг автомобил и трябва да чакате пътна помощ. Ако подмените стария акумулатор с нов, който сте избрали информирано, може да се гарантира, че колата ви ще е готова за път, винаги когато сте и вие. С това ръководство за закупуване на акумулатори, ще ви посъветваме за какво да внимавате, когато сменяте стария акумулатор с нов.

Поддръжка На Акумулатора

На практика всички съвременни акумулатори не се нуждаят от поддръжка, което означава, че не е необходимо да се проверяват електролитни нива и да се долива вода. Препоръчително е вашият акумулатор да се тества от механик всяка година, след като вече сте го ползвали две години, ако живеете в по-топъл климат, или четири години, ако живеете в по-студен климат.

Уверете Се, Че Акумулатора Пасва На Вашия Автомобил И Нужди От Шофиране

Когато дойде времето да си купите нов акумулатор, се уверете, че взимате правилния размер и дизайн (или тип) за вашия автомобил. Тази информация можете да проверете в потребителското ръководство на вашия автомобил или задайте този въпрос на служителите в в магазина, който сте избрали.

Изберете акумулатор, който отговаря на вашия климат и пътната обстановка. Честите високи температури затрудняват работата на акумулаторите, повишава се възможността от корозия на плочите и по-бързо се изпарява електролитът, необходим за създаването на електричеството. Дълъгият живот също е от значение, ако предприемате чести, но много кратки пътувания, които не дават достатъчно време на акумулатора да се презареди. Освен това, е добре да изберете акумулатор, който има добри рейтинги на запалването при ниски температури и резервния капацитет.

Как Да Изберете Акумулатора?

Всички батерии губят мощността си с течение на времето, дори когато не работят. Така че изберете акумулатор, който е на не повече от шест месеца. Повечето имат такъв код на кутията. Някои използват букви за месец (“A” за януари) и числа за годината (“5” за 2015 г.); други използват числена дата.

Ако всички характеристики са еднакви, изберете модела, който има помощни пластмасови дръжки. Тези дръжки правят по-лесно вдигането и пренасянето на акумулатора, тъй като той тежи около 18 кг., а и е доста по-лесно да се постави на определеното му място в колата.

Рециклиране На Акумулатори

Токсичните олово и киселина в акумулаторите могат лесно да се рециклират, и повечето търговци на дребно ще се разпореждат със стария за вас. При закупуване на нова батерия, може да се наложи да платите такса, която се възстановява, ако занесете стария акумулатор след инсталирането на новия.

Ако имате неужда от акумулатор 12v 12ah от Викиват, можете да направите поръчката през техния онлайн магазин.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment