Наръчник за SEO оптимизацията през 2014 за външните фактори

В края на годината естествено идва време да се направи равносметка на случилото се. 2013 г. определено беше доста бурна за света на SEO оптимизацията. Много промени в алгоритмите на търсачките станаха факт. А реакциите на специалистите по SEO оптимизация трябва да започват да стават все по-бързи в идната година. И така нека да започнем от самото начало.

Алгоритмът
Благодарение на много интелигентни изследователи, ние знаем много подробности за начина, по който работи алгоритъма на Google. Няма нужда да се отбелязва, че това е жизнено важно за SEO оптимизацията. Все пак голяма част от алгоритъма остава тайна за специалистите, които се занимават със SEO оптимизацията. В действителност всичко, което се случва между подаването на заявка за търсене и показването на резултатите от търсенето, е черна кутия.

Три независими източника
Информацията, която можем да получим за практическата SEO оптимизация, идва от три източника.
1. Какво ни казва Google?
Google иска да бъде наистина полезен. Търсачката осигурява много честна и ценна информация, която е от решаващо значение за ефективната SEO оптимизация.Съветите на търсачката са за много добри маркетингови практики и си заслужава да бъдат следвани. От друга страна, Google насърчава компаниите да дават определено съдържание, което те искат да класират.
2. Наблюдение
Много голяма част от знанията за SEO оптимизацията идва от наблюдението и опита. В този смисъл SEO оптимизацията може да бъде разбирана като занаят – 50% изкуство, 50% наука. Специалистите по SEO оптимизация често разчитат едни на други, за да откриват тенденции и тяхната значимост. В миналото са измислени наистина много техники, които са надхитрят органичното търсене на Google.
3. Корелация
Сравнителните тестове са наистина изключителни. Изследователите на SEO оптимизацията често правят тестове между съветите на търсачката и техните наблюдения. Те ще минат през HTML, социални сайтове, модели за съдържание, търсейки всяко нещо, което могат да изолират и измерят. Това е начин да подобрите своята SEO оптимизация и да направите важни заключения за алгоритъма.

Hummingbird
Нека да разгледаме най-новия алгоритъм на Google и да разберем как се отразява на SEO оптимизацията. Той се отрази на 90% от резултатите в търсачките. И въпреки това тези промени много дълго не бяха забелязани от специалистите по SEO оптимизация.
Една от причините тази голяма промяна да не бъде забелязана е, че тя повлия основно на long tail ключови думи. Всички тези думи се търся с по-малка честота и няма как да бъде забелязана веднага промяната в SEO оптимизацията.
Друга интересна причина, поради която е трудно да се намери промяната в алгоритъма е, че той се променя почти всеки ден. А новият алгоритъм се прави така, че да прилича на стария.
SEO оптимизацията ще се променя много и занапред. Hummingbird е промяна, която предполага да бъде последвана от други ъпдейти. Специалистите по SEO оптимизация могат да измерят само определен брой неща преди резултатите им да станат объркани. Дали те ще успеят да почувстват правилната посока? Все пак повечето от специалистите, които се занимават със SEO оптимизация, се обединяват зад мнението, че Google ще продължава да променя алгоритъма си. Търсачката ще продължи да се вглежда все повече в съдържанието и през 2014 г.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment