Намалете сметките за електричество с нов електромер

September 2, 2014 | Автор: | Публикувано в Технологии

Всеки иска да спести пари от своята сметка за електричество. Разглеждали ли сте фактурите си от енергоразпределителното дружество напоследък. Вероятно в продължение на месеци сте плащали сметките си за електричество и сте се надявали те да не се повишават. Но това никога не се случва както ни се иска, нали? Сега сте решили да направите нещо по въпроса. Този материал ще ви помогне да спестите пари като оптимизирате операциите на вашите домашни електроуреди.

Какво казва сметката ви за начина, по който използвате електрическите си уреди?

Разгледайте добре сметката си за електричество. Истината е, че тя не ви казва много за начина, по който използвате домашните електроуреди. Повечето фактури от този вид показват колко е разхода на електроенергия в киловат часа за определен период от време. Тази времева рамка е около един месец. Можете да се опитате да следите сметката си всеки месец, като се стараете да правите еднакви неща. Това обаче е доста трудна задача, нали?

Използвайте електромер, за да засечете какво е потреблението на енергия

В случай, че се чудите колко електрическа енергия използват домашните електрически уреди, можете да използвате електромер, за да разберете. След това погледнете табелките или лепенките на електрическите уреди, където е отбелязано колко вата използват, за да се захранят. Както вече казахме, електромерите са електрически уреди, които използват мерната единица киловатчас. Това е единица мярка за електрическа сила, използвана за определен период от време. Потребителите ще трябва да направят някои изчисления като използват показанията на уреда и тези на електромера. Това ще им даде числата, или приблизителната им стойност, на разхода на електрическа енергия за всеки уред от дома.

Какъв електромер, трябва да си купите?

Всеки потребител може да си набави качествен електромер, който да позволи по-добър контрол над сметките за ток. Освен това, потребителите ще имат нужда от електромер, който отчита реалното време. Производителите предлагат модели, които са разграфени наистина подробно. Потребителите могат да сверят своите час, ден, седмица, месец или година. Този модел електромери значително улеснява засичането на разхода на електрическа енергия от конкретно домакинство. Трябва да се отбележи, че електромери с толкова много функции се намират в по-скъпия сегмент на пазара. Потребителите трябва да гледат на тази цена като инвестиция. Домакинството ще е в състояние да се отърве от уредите, които хабят излишна електрическа енергия и да балансират сметките си за ток.

Цени

Електромерите могат да се намерят на най-различни цени. Потребителите трябва да решат какви са приоритетите им при закупуването на измервателния уред. В случай, че искат да спестят пари от електрическа енергия, изборът на добър електромер е една от първите стъпки, които трябва да предприемат. Тук трябва да се отбележи, че има модели електромери, които струват 40 лева и такива, които са на цена от 400 лв. И това не е таванът.

Потребителите могат да изберат идеалните електромери, като разгледат сайтовете на производители и дистрибутори. Те поддържат богата гама от измервателния уред. Потребителите ще могат да се осведомят за спецификите, характеристиките, както и специалните функции. Те ще могат да сравнят и цените на различните електромери и да вземат решение за бюджета, който ще отделят за този проект.

 

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.