Най-разпрстранените мерки против хлебарки у дома и офиса

Има най-различни мерки, които можете да вземете против хлебарки в дома или офиса. Разбира се, за да ги приложите е нужна специална подготовка, свободно време и определена инвестиция, тъй като борбата с тези нелицеприятни насекоми, е продължителна и често мъчителна. В тази статия, ще обърнем внимание на някои изпитани техники за борба с хлебарки, като ще се позовем на изпитани рецепти, препарати и техники за дезинсекция.

Как да пръскаме срещу хлебарки сами

Обикновено самостоятелната борба срещу хлебарките, е дълга и не дава очакваните резултати. Най-често препаратите, които ще намерите в магазина са слабо ефективни, а отровите в агроаптеките могат да бъдат опасни за човешкото здраве и това на домашните ви любимци. Не веднъж или два пъти сме чували истории, за натровени кучета, котки, зайци и прочие животники след употреба на инсектициди, а това не е никак добра новина.

Ако въпреки всичко сте решили, че ще пръскате против хлебарки сами, то трябва да спазвате предписаната дозировка в упътването. Преди същинското приложение на отровите приберете посудата на сигурно място, същото направете с храните, които сте оставили без надзор. Не забравяйте, да закупите и специална маска от аптеката, тъй като последната, ще спре вдишването на вредните емисии.

Направете предварително почистване, като осигурите лесен достъп до всяка мебел. Често срещано явление, е хлебарките да свиват леговищата си зад електрически уреди, като например: хледилник, печка, перална машина и така нататък.

По възможност приберете детските играчки, най-добре те да бъдат опаковани и запечатани в кашони, за да няма пряко съприкосновение на препаратите с тях. Освен маската, използвайте ръкавици, предпазните очила са също добра идея, макар на препарата да пише, че е безвреден. Имайте предвид, че много хора получават алергични реакции след манипулиране с пестициди.

Стандартните предписания за използване на препарати срещу насекоми са да не влизате в помещенията, в рамките на 6 и 12 часа. Стриктно изпълнете указанията, защото в противен случай, излагате здравето си на риск, което не е необходимо.

Ако все пак, не може да се справите със задачате по пръскане срещу хлебарки, заплатете за ДДД услуги, които да сторят всичко това вместо вас. Постъпвайки по този начин, ще избегнете риска от отравяне, алергии и някои грешки, възникнали по време на дезинсекция.

Превантивни мерки

Освен употребата на пестициди, можете да вземете и някои други мерки против хлебарки. В началото сме длъжни да кажем, че трябва да се спазва 100% хигиена, тъй като имено немарливото отношение към помещенията ни, е онова, което кани пълзящите натрапници на гости. Не оставяйте неопаковани храни, използвайте кутии за хляб или поне пликове, в който да го държите. След закуска, обяд и вечеря се оглеждайте за изпусната по пода или зад шкафовете храна, защото последната привлича черните и кафяви буболечки.

Замажете пробойните в банята и кухнята, тъй като там хлебарките свиват гнездата си. Един малък ремонт в комбинация с правилните препарати, може да ви лиши от наличието на хлебарки за години напред, за това не подценявайте този наш съвет, а помислете над написаното.

Редовно изхвърляйте натрупната смет, дезинфекцирайте стаите си и бъдете на щрек. Имайте предвид, че хлебарката е много упорито същество и ще се възползва от всяка възможност, за да нахлуе във вашия дом или офис. Неглижирането на хигиената, е най-рисковия фактор.

Разбира се, няма нищо страшно, да използвате и бабините рецепти, които знаем от времето. Част от тях гласят, че дафиновият лист, лютият червен пипер и кочата билка са враг номер 1 на пъплещите гадини у дома и на работното място, но дали това е така, можем само да гадаем.

ДДД услуги

Един от най-стабилните начини за противодействие срещу инсекти, остават ДДД услугите. Последните може да поръчате от сайта на PREVENTA, където сме предложили най-добрите условия за потребителите. С наша помощ вие ще се отървете от хлебарките за дълго време, като единственото, което трябва да правите от този момент нататък, е профилактиката, за която писахме по-горе.

ДДД означа дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Помагаме на обществото, да въведе твърди хигиенно – санитарни навици в имотите си, а също така противодействаме срещу всички видове насекоми и гризачи. Нашият екип, ще напръска вашите помещения и ще ви инструктира, как да продължите борбата с хлебарки, дървеници, мравки, плъхове и мишки на по-късен етап.

Инвестирайте в здравето и спокойствието си, тъй като инсектите и гризачите, често водят до паника и нежелани последици. Силно се съмняваме, че има човек, който би издържал на постоянното чувство, че нещо лази по него. Именно поради тази причина се занимаваме, с изтребване на вредители и даваме гаранция за ефективните ни действия.

След самостоятелното пръскане срещу хлебарки, превантивните мерки и бабините рецепти, прилагаме и т.нар. ДДД услуги. Разчитайте на Превента и се погрижете за бъдещето си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment