Най-добрите и харесвани видове плочки за баня в Стара Загора

Въпреки че има много варианти на плочки за баня в Стара Загора, ако знаете какви са предимствата и недостатъците на всеки, ще можете да изберете най-доброто за дома си.
Плочки за баня се предлагат от изненадващо голям брой материали. Керамичните и порцелановите са първите, които ни идват на ум, а и те са може би най-практичните варианти. Но днес на пазара има много възможности – от камък до корк. За да ви помогнем да направите правилния информиран избор, заедно с консултантите при търговия с плочки за баня от Баня Лукс – Стара Загора ще ви запознаем с най-добрите и харесвани видове, за да вземете решението си с лекота.

плочки за баня

1. Винилови плочки

Винилът е най-популярната подова настилка за баня, което се дължи на ниската му цена и високата му степен на практичност. Той е подходящ за всяка баня, надминавайки други популярни избори по безопасност, комфорт и дълготрайност. Освен това виниловите плочки са изминали дълъг път в развитието си, и днес са естетически добър избор, който се монтира с лекота. Този материал е самозалепващ се и се реже лесно с нож.

2. Керамични и порцеланови плочки

Независимо вкуса Ви и предпочитанията към камък или дърво, пъстри цветове или квадрати, вероятно ще откриете, че керамичните и порцелановите плочки за баня в Стара Загора, са едни от най-добрите възможности за Вас. Подобно на винила, керамиката има висока оценка по отношение на поддръжката, но те не са толкова удобни за босите Ви крака. Инсталирането на подово отопление помага да се промени това, но твърдата повърхност си остава твърда, без значение дали е топла или студена. Керамичните плочки не са толкова лесна за поставяне, колкото виниловите. Когато са защитени с висококачествено покритие обаче, те са много устойчиви на износване и драскотини.

3. Стъклени плочки

Естетичната привлекателност на стъклената плочка е невероятна. Покриването на част от пода с тънък слой стъкло създава илюзията за дълбочина. Поставени правилно, този тип плочки се държат добре – но трябва да изберете текстурирано стъкло, за да предотвратите плъзгане. Малките стъклени плочки с много фуги са също добър вариант, устойчив на пързаляне. След като знаете всичко това, помислете за персонализиране на зоната под душ (или по стените), използвайки малки, цветни, стъклени плочки.
Съвет: Когато купувате керамични, порцеланови или стъклени плочки за баня в Стара Загора, уверете се, че са предназначена за употреба по пода, за да си осигурите нужната безопасност.

4. Каменни плочки

Някога каменните плочки се използваха главно във фоайета и коридори. През последното десетилетие обаче станаха популярни и в други стаи, включително и в банята. Изработени от различни материали (варовик, мрамор, гранит и др), каменните плочки в Стара Загора се предлагат в много цветове, вариращи от натурални тонове, през червено и зелено, до златни нюанси. Гамата от текстури е също разнообразна. Камъкът изисква повече поддръжка от керамиката, затова се препоръчва редовно почистване и запечатване. Плюс това, обикновено е по-скъп вариант.

5. Плочки за баня от ламинат

Ламинатът също е добър избор. Подобно на ламинираният паркет, който се полага в другите помещения, тези плочки не повишават значително височината на съществуващия под, което улеснява планирането на преходите от стая в стая. Въпреки че е траен и лесен за поддържане и почистване, ламинатът не издържа много дълго време на влага. Постоянната вода може да проникне в ядрото на плоскостите, което води до разширяване и изкривяване на материала. При използването на ламинат е от решаващо значение да се запълнят празнините. Друг негов недостатък е, че не се предлага в толкова голямо разнообразие от стилове, колкото керамиката и винила.

6. Линолеум

Линолеумът е направен от ленено масло, корков прах, дървесно брашно, смлян варовик и пигменти. Той е подходящ за съвременен или ретро стил, и е удачно решение за банята. Рекламира се като естествено инхибиращ растежа на микроорганизми, и е в състояние да отблъсне прах и мръсотия, като същевременно запази цвета си. Дизайнът му с клик планки улеснява инсталирането и няма съмнение, че изглежда страхотно. Може да Ви спре цената обаче, тъй като линолеумът е сравнително скъп.

7. Коркови плочки

Настилката от корк е мека на допир и много удобна за краката, а плочките за баня в Стара Загора от този материал, се предлагат в различни цветове. Монтажът не е труден, но трябва да се нанесат няколко слоя полиуретан, за да се запечата настилката и да се предотврати попадането на влага в подовото покритие. Обикновено, корковите плочки се лепят с лепило и с мистрия.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment