Най-добрите материи за чаршаф за лятото

Онлайн чаршафи Дом и семейство

Ако най-редовно ви се случва да се мятате и въртите от една страна на друга през нетърпимо горещите летни нощи, не сте сами. Повечето хора, макар и да очакват лятото с нетърпение, отчитат като факт, че през този сезон от годината качеството на съня им не е особено добро.

Причината е, че за да премине плавно през всички цикли на съня, тялото трябва да регулира своята температура, да я намали, а с идване на сутринта постепенно да я покачи.

Проблемът е, че когато времето е твърде горещо идеалната температура се поддържа много трудно дори и от най-здравите и силни хора, а вместо отпочинали, те се събуждат изтощени, потни и лепкави.

Макар че има и други варианти, като например да спите на климатик, най-добре е тялото да се научи да регулира всичко само по естествен начин. За да направите това възможно, обаче, трябва да му дадете шанс да може да се охлади само.

Изберте внимателно материята на чаршафите

Онлайн чаршафи

За да можете да осигурите на тялото си спокойна почивка даже и най-тежките летни жеги, трябва да избирате много внимателно какви чаршафи поставяте на леглото си като вид спално бельо. Казано по-точно, от голямо значение е да изберете подходящата материя (можете да разгледате предложенията на PoPijami.bg).

Според специалисти в областта, най-добре е чаршафите с ластик да бъдат изработени от лека естествена материя. Тя трябва да е дишаща, а изборът е сравнително малък. Смята се, че най-добрите три вида материи са памук (често бива поставен на първо място), лен и разбира се бамбук.

Памук и лен – класически решения

Памукът и ленът са класически решения. Памукът се смята за най-деликатната материя, която с препоръчва дори и за чаршафи на малки деца и бебета. Ленът от своя страна е много гладка и нежна материя, която освен с другите си качества е много приятна и на допир.

Ползвали ли сте чаршафи от бамбук

Друго много интересно решение са чаршафите от бамбук. За тази материя се казва, че има едно много интересно качество – да бъде изключителен проводник на топлина. Това означава, че докато спите върху ленните чаршафи те поглъщат от топлината ви и така ви позволяват да спите по-добре, без да прегрявате.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment