Най-добрият начин за работа на високо

наем на вишна на ниска цена Услуги

Според специалисти от реномирани фирми, наемането на вишка може да се окаже най-безопасният начин на работа за вашите служители. При необходимост от извършване на дадена работа на по-голяма височина, най-често първо се сещаме за различните видове стълби и конструкции тип скеле, но това, че са най-популярни, ни най-малко не ги прави и най-безопасни.

Недостатъци при използването на стълба

Когато решите да работите на високо със стълба, трябва да имате предвид няколко основни фактора, които влияят на ефективността и качеството на работа, а също така и на сигурността на работника:

  • Височината

Един от факторите е ограничената височина, до която можете да се изкачите. Стълбата може да достигне до около 5 – 6 метра, в редки случаи до 10.

  • Рисковано е

По-малката височина, обаче, не я прави безопасна. Винаги трябва да има още един служител, който да я стабилизира от към основата, така че да предотврати злополуки. Да не говорим, че дори и с допълнителен служител, който да помага в основата на стълбата, човек пак може да загуби равновесие.

  • Малък капацитет от инструменти

Ползването на стълба не предполага да можете да вземете повече инструменти със себе си, което от своя страна силно ограничава възможността да се работи бързо. За всяко нещо трябва да се слиза до долу и а се качвате обратно.

Наемете вишка

Предлагат се различни видове вишки под наем, в това число телескопични, автовишки, електрически, ножични и още много други. Общото между тях е, че те всички правят работата ви изключително лесна и удобна.

  • Безопасни са

Те са изключително безопасни, тъй като служителите работят зад високи парапети. Освен това човекът може да се скачи към парапета с допълнителни предпазни ремъци.

  • Удобни са

Вишките предлагат голямо удобство в сравнение със стълбите, защото позволяват да вземете със себе си допълнително количество инструменти. Това дава възможност да работите с всичко, което ви е необходимо, дори и ако става дума за по-обемни строителни материали.

  • Можете да вземете дори асистент

Ако работата изисква да използвате помощта на друг служител, повечето вишки дават възможност без проблем да се качат двама служители с тегло около 80 килограма. Това е изключително голямо удобство, защото едва ли е нужно да се споменава, че при ползването на стълба, няма как да качите още някой със себе си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment