Наемане на автомобил за бал – защо трябва да направим резервацията си предварително

Кола за бал Авто-мото свят

С наближаването на абитуриентските балове постепенно започва една суматоха, която първоначално не се усеща много, но постепенно ескалира до пълна истерия, вълнение и бурни емоции.

Организацията на цялото това събитие, включително избора на дрехи, прическа и място, на което ще се проведе самия бал, идва твърде много не само на самите абитуриенти, но и на техните родители.

И не са само емоциите. Освен тях не по-малко изтощително е и финансовото бреме, което съпътства цялата организация на бала. Един от елементите при подготовката на подобно събитие е и наемането на автомобил.

Как трябва да обмислим предварително

Кола за бал

На първо място е добре да намерите рент-а-кар фирма, която има добра репутация и която разполага с добър автопарк (можете да разгледате предложенията на СпидиКарс).

След това е добре да проучите условията и възможностите. Трябва да знаете дали ще ви е нужен шофьор или не. Повечето абитуриенти са на около 19 години, тоест, те в повечето случаи трудно могат да наемат автомобил поради недостатъчния опит.

Възможно е с това да се ангажира някой от родителите, по-големи братя и сестри и приятели, но е важно да се уверите, че фирмата го позволява. Понякога луксозните автомобили вървят единствено с шофьор на фирмата (проучете това!).

Колко време предварително да наемем колата

Когато планирате да наемете автомобил за абитуриентския бал на вашия син или дъщеря, трябва да имате нагласата да потърсите возило и да направите своята резервация предварително. Причините за това са основно две.

Причина номер 1

Първата е, че в последния момент много често наличните автомобили се изчерпват до голяма степен, а това може да означава, че ще трябва да се задоволите с това, което е останало на разположение, вместо да наемете каквото сте планирали.

Причина номер 2

Ограничените бройки налични автомобили винаги рефлектират и в по-висока цена. Така ще останете двойно недоволни, защото не само, че няма да имате избор, но и ще трябва да платите за наличното повече, отколкото сте планирали.

Бонус съвет

Можете да направите предварително резервация с право на отмяна. След това, ако намерите друга оферта, която да ви се струва по-атрактивна, можете да помислите за нея и да наемете друго возило, като откажете предното.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment