Начини за инсталиране на кухненска мивка

Не само формата и размерите стават определящи при закупуване на мивка за кухня. При избора на модел един от решаващите фактори може да бъде вида на мивката, в зависимост от начина на поставяне. От начина на монтаж до голяма степен зависи както общият вид на кухнята, така и практичността на използването на мивката.

Има 4 основни вида кухненски мивки:

  • Горни мивки. Най-простите и бюджетни модели. Това са конструкции, които се вкарват в специално отделение на кухненския шкаф. Те са най-лесни за инсталиране и са най-подходящи за кухненски комплекти, състоящи се от отделни модули. Основните недостатъци на такива кухненски мивки са, че са изработени от тънки листове метал, което създава шум при пускане на водата. А също и в пролуките между повърхността на шкафа и мивката може да се натрупа влага.
  • Вградени мивки. Най-оптималният вариант по отношение на съотношението цена / качество. Такава мивка се монтира в отвор на масивен плот, съответстващ на нейните размери, като ръбовете й излизат навън и под тях не се стича вода, което гарантира чистота. Такива мивки се нарязват на плотове от устойчиво ПДЧ, както и на каменни или дървени. Вградената мивка е един от най-често срещаните видове мивки и ще пасне на повечето кухни.
  • Интегрирани мивки. При този метод на монтаж мивката се изравнява на едно ниво с плота, свързва се, уплътнява се и благодарение на това се слива в една работна повърхност. Мивките от този тип са по-скъпи от предишните, тъй като интегрирането в плота изисква идеално равни краища, които осигуряват висококачествен монтаж, изолация от вода и лаконичен външен вид. Интегрираната мивка е доста трудна за монтаж, но пленява с елегантния си вид
  • Mивка за вграждане под плот. Най-скъпият вид кухненски мивки. Това се дължи главно на сложността на тяхното инсталиране. Те изискват поставяне под нивото на плота, което осигурява пълно уплътняване на околните повърхности. Тази технология за монтаж на мивка често се използва в стилен дизайнерски интериор на кухня с плот от камък или масивно дърво.
Директория за статии Blogomania.org
Add a comment