Начини, по които хамалите могат да увеличат крайната цена (без измама)

Досега трябва да сте чували или чели някои ужасяващи истории за преместване на жилище, където хамалите-измамници правят каквото си поискат. Увеличават драстично цената в деня на преместването без основателна причина, държат вещите на клиентите като заложници.Докато не получат откупа, който искат, или крадат някои от по-скъпите предмети и след това изчезват

Трябва да знаете, че всички гореспоменати начини за измама на неосъзнати клиенти са незаконни и се извършват само от измамни хамалски компании. Наистина лоши хамали, чиято единствена цел е да измамят хората по всякакъв възможен начин. Въпреки това, когато си напишете домашното, тоест отделете време да проучите правилно компаниите във вашия район. Никога не трябва да ставате жертва на измама от преместване.

Така казано, има и законни начини хамалите да увеличат крайната цена, без да се опитват да измамят хората по какъвто и да е начин. Точно така, говорим за фирми с най-висок рейтинг, които предоставят висококачествени услуги на своите клиенти. Работата е там, че при определени обстоятелства дори и най-добрите хамали в София и страната може да се наложи да увеличат крайната цена на услугата. Напълно законно и без намерение да излъжат клиентите си.

Като сте наясно с тези специални случаи, когато хамалите могат законно да увеличат крайната цена, ще имате много по-добър контрол върху разходите си за преместване. Ще можете да спестите пари, като не плащате на хамалите повече, отколкото е абсолютно необходимо.

Ето  легитимни начина, по които вашите хамали София могат да увеличат крайната ви цена, без да се опитват да ви измамят по някакъв начин:

1. Не сте готови в деня на преместването

Един от най-разпространените начини, по които хамалите могат да ви таксуват повече от прогнозата им, е когато професионалистите пристигнат в деня на преместването. Вие не сте приключили с опаковането. Може да са ви останали само няколко кутии за опаковане, но също така може да имате много повече за довършване, преди да сте готови да се изнесете.

Има различни причини, поради които може да не сте успели, но най-вече се свежда до лош разчет на времето. Проблемът е, че подготовката за изнасяне не включва само трудната задача за опаковане – не, вие също имате десетки други важни неща.

Ако не сте приключили с опаковането, когато вашите хамали пристигнат, наетите хора почти сигурно ще ви помогнат, но всичко това означава, че преместването ви ще отнеме повече време. От първоначално изчисленото и допълнителният труд ще бъде включен в крайната сметка. Като цяло работниците няма да имат друг избор освен да увеличат финалната цена, защото не сте успели да приключите с вашата подготовка навреме.

2. Някои от вашите предмети трябва да бъдат преопаковани от хамали София

Ако сте избрали услуги за професионално опаковане, тогава не трябва да се притеснявате за нищо опаковчиците, които наемате, ще опаковат нещата ви по възможно най-безопасния начин. Това е особено важно, когато става въпрос за чупливи предмети такива, които са направени от стъкло или порцелан. Или такива, които са твърде деликатни, за да оцелеят при преместване без подходяща опаковка.

Но ако сте избрали да опаковате нещата си сами, тогава трябва да бъдете изключително внимателни как опаковате деликатните предмети за преместване. Особено когато става дума за преместване на дълги разстояния. Не забравяйте да следвате изискванията за опаковане на вашияте хамали София за защита на изключително деликатни неща за предстоящото транспортиране. Ако няма такива изисквания от вашата хамалска компания, тогава следвайте нашите указания.

Имайте предвид, че ако вашите финните предмети не са правилно опаковани и адекватно защитени в деня на преместването. Повечето хамалски компании ще ви помолят да ги опаковате отново (загубено време) или те ще го направят сами (допълнителен труд по опаковане). Така или иначе със сигурност ще бъдете таксувани допълнително, особено ако трябва да опаковат най-деликатните ви предмети по своя начин.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment