На война с хлебарките чрез ддд фирма

Войната с хлебарките не е еднократно действие. Тя е вечна и трябва да се осъществява методично за да имате стабилни резултати. Експерти в областта съветват да вплетем борбата с тези гнусни насекоми в начина си на живот и да не забравяме да третираме сградите в които живеем, дори и ако нямаме хлебарки.

От повечето ддд фирми (фирма за дезинсекция, дезинфекция и дератизация) припомнят, че това са едни от най-бързо размножаващите се създания и лесно могат да превърнат живота ни в ад.

Колко често да третираме жилищата си?

Специалисти съветват да изберем ддд фирма и да поръчваме обработване на сградата един път в годината. Добре е да използваме услугите на една и съща фирма, но ако не сме доволни от резултатите, то тогава е по-добре да я сменим.

Обикновено рутинната обработка се извършва еднократно, но ако вече има стабилно развита и многочислена популация от хлебарки, тогава може да се наложи след първото пръскане да последва второ. Това се прави за да се унищожат и онази част от хлебарките, които при първоначалното пръскане са били все още яйца.

По кое време на годината да третираме жилищата си?

Погрешно е да се мисли, че през зимата няма хлебарки. Всъщност те си живеят в близост до нас през цялата година. И въпреки това, обикновено ги виждаме само през пролетта и лятото, защото през студените месеци от годината хлебарките се крият или зад електроуреди като печки и хладилници, или се скриват дълбоко в канализацията в търсене на по-комфортна температура.

Ето защо е най-добре да пръскаме срещу хлебарки през ранната пролет, защото така ще посрещнем тези твари подобаващо и няма да им позволим да превземат домовете ни. Края на месец март или началото на април са едно удачно време за да се обадим на ддд фирмата, която се занимава с обезпаразитяването на жилището или на жилищния блок.

Тънкости в третирането

Всяка ддд фирма си има своя тактика на работа, но обикновено някои неща си приличат по отношение на работата на този тип специалисти. Обикновено се започва с обработване на зоните около вратите и прозорците, което гарантира, че всяка хлебарка, пристигаща по този път ще бъде отровена мигновено.

Обръща се специално внимание на ъглите на помещенията, защото хлебарките имат добре познатия навик да застават неподвижно именно в ъглите. Обръща се специално внимание и на ъглите в горните части на помещенията, защото именно те са най-предпочитани.

Освен това, ако сте попаднали на ддд фирма с опит, тогава ще забележите, че те някак интуитивно откриват и третират всички по-закътани и рискови кътчета на банята, тоалетната и други.

Нашата част от отговорността

Ако ддд фирмата си свърши добре работата, то вашето жилище ще бъде прочистено от хлебарки за доста дълго време. Нашата част от отговорността е да ограничим достъпа на инсектите към домовете си по всеки друг възможен начин.

Тапи върху каналите в мивките в банята и кухнята е предпазят от проникване на хлебарки през канала. Освен това, мрежите по прозорците са още един важен момент. Помислете и за входната врата и това тя да се затваря плътно към стълбището.

Убедете съседите си, че има нужда да се потърси ддд фирма

Много хора са скептични към професионалните услуги по унищожаване на хлебарки, но обикновено причината за липсата на интерес се корени в две неща – първо, в страх, че хората ще трябва да похарчат пари за нещо непредвидено и второ, че не знаят защо точно хлебарките са опасни.

Ето защо е важно всеки да знае, че ддд фирмите изобщо не са скъпо удоволствие, тъкмо обратното. Услугите им са изключително достъпни дори и за хората с най-ограничен бюджет. Освен това, важно е всички да са наясно с риска за здравето, който хлебарките носят.

Те пренасят десетки видове опасни заболявания, сред които хепатит А, хепатит В, дизентерия, а също така и прословутата ешерихия коли, която е популярен причинител на едни от най-ужасните стомашно-чревни разстройства.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment