На какви интериорни врати да се спрем?

image001     Обзавеждането на дома играе ключова роля при възприятието на другите към нас. Освен, че трябва да е уютен, той трябва да е добре подреден и съчетан детайлно и цветово. Това се гради с години. Всеки ден се стремим към най-доброто – било то в професионално развитие или в обзавеждането и уюта в домът ни.

Комфортът в жилището е приоритет за всеки човек. Важна част от това е изборът на врата. В момента на пазара се предлагат разнообразни модели от интериорни врати. Има изобилие от цветове и материали. Предлагат се различни варианти врати – плъзгащи, врати тип „хармоника”, двойни и обикновени с отваряне по ваш вкус и предпочитание.

Преди да се спрем на вида врата, трябва да решим от какъв материал ще е тя. На пазара се предлагат дървени, PVC, MDF, стъклени и т.н. Вариантите и съчетанията са много.

За да изберем и най-добрата интериорна врата, трябва да сме наясно с какво пространство разполагаме, както и какъв е цветовия диапазон, на който трябва да се спрем при избора си. Това не е глезотия, защото по този начин ще съчетаем вратите с останалия интериор. Преди да се насочим към врата, трябва да съберем информацията, която ни е нужна за покупка. Добре е да знаем необходимите размери в ширина и дължина. Ако нямате време да обикаляте по всички магазини, може да съберете информация чрез интернет сайтовете и така да отделите време за посещение на избраните от вас магазини,  които имат харесаните от вас модели.

Предлагат се различни варианти интериорни врати, но на кой да се спрем:

  • Стандартна интериорна врата;

Тези врати се предлагат във всеки магазин. Те са със стандартни размери и са безфалцови. Подходящи са, ако жилището е със стандартни размери или няма възможност за къртене. Безфалцови означава, че могат да се отварят навън/навътре, ляво/дясно. Добре е да изберете магазин, който ги поддържа в наличност и няма да се налага да чакате за изработка.

  • PVC врати;

Това са вратите, които освен в банята, могат да се сложат и на всички останали помещения. Вече се предлагат и в различни цветове, а не само в бял, което ще помогне в съчетаването им с интериора.

  • Плъзгащи;

Тези врати са идеален вариант за отделяне на едно помещение с  друго. Не е необходимо да се правят стени и заграждения. Ще създадете 2 стаи от една.  Подходящи са за малки помещения, в които няма да се налага да се изчаквате с другите, за да преминете, когато вратата е отворена.

  • Врати тип „Хармоника”.

Тези врати осигуряват бързо и лесно разпределянето на пространството в помещението. Когато са разтворени имате място и свобода да се разминавате със семейството си, а когато ги затворите получавате уединението, което Ви е нужно.

В днешно време има голямо разнообразие от модели, които се предлагат на българският пазар. Цените са доста атрактивни, а ремонтите са нещо неизбежно. Затова  не губете време, а се спрете най-добрият за вас вариант на интериорна врата.

image002

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment