Мъжки тениски: как да изберем?

Ако преди, едва с настъпването на лятото, щандовете с тениски бяха опразнени за броени дни, сега този атрибут на мъжкия гардероб стана все по-актуален. Ние обаче ще си говорим за друго – какво представляват мъжките тениски и как да изберем най-добрата.

Има няколко критерия за избор, но не трябва да разчитате на всички наведнъж. Някои от тях ще подхождат на мъже със спортни интереси, други – на тези, които са свикнали да следят стила си. Третите условия на избор са подходящи за практични и пестеливи представители на мъжкия пол. Какви са аргументите за избора, който ще ви подхожда и как да изберете тениска за мъж с вашия характер и телосложение – вие също решавате.

Избор на стил на мъжка тениска

Всеки мъж е свикнал с определен образ, а тениската ще ви позволи да го запазите с всеки комплект други дрехи. Това се улеснява от кройката на тениската или стила:

• класическият вариант е обикновени тениски с къси или дълги ръкави. Обикновено имат V-образна или U-образна кройка. При зимните модели деколтето може да отсъства и тогава тениската е със затворено деколте. Класическите модели са просторни или вталени. Първият вариант трябва да бъде избран от тези, които не искат да рекламират своя корем, увиснали страни или други дефекти на тялото. Вталените модели са подходящи за мъже с атлетично тяло;

• тип ризи – това е по-солиден стил, в който е предвидена част, която се закопчава с копчета или копчета – обикновено 2-3 броя. Такива модели изглеждат като облекло на бизнес човек, са по-подходящи за хора на средна и по-висока възраст, могат да се използват дори за излизане в обществото, но все пак не са бизнес дрехи.

Друга разновидност са тениските. Да, те също са от категорията на тениските, но могат да бъдат с широки презрамки, цвят и дизайнерска кройка.

За да изберете подходяща опция за стил, трябва да вземете предвид как трябва да седи тениската върху мъж. За пълни и нестандартни мъже е по-добре да изберете свободни модели в по-тъмни нюанси. Мъжете със спортна физика трябва да подчертаят всички предимства на фигурата и да купят тениска, която пасва на модела.

купи онлайн|targovci.eu

Избор на материя на тениската

Тъканта, от която е ушита тениската, може да има устойчивост на износване, хидрофобност, пропускливост на влага, запазване на топлината. И такъв избор е важен и с оглед на различната степен на сложност на грижата за продукта. Нека разгледаме основните опции:

• трикотажни или както още ги наричат ​​- памучни, модели. Изработени са от естествен материал, което означава, че са дишащи – тялото не се поти толкова много в тях. Мекият памук не дразни кожата и създава усещане за комфорт. Може би това е най-добрият материал за тениска;

• полиестерните тениски вече са синтетични продукти, но и те имат своите предимства. Те са по-лесни за грижи, те не се замърсяват толкова;

• модели от лен – макар и скъпи, те перфектно пропускат влагата, предпазвайки тялото от силно изпотяване и въздух – това ще осигури циркулацията му близо до кожата;

• тениски от вискоза – не толкова издръжливи като другите, но приятни на допир, дишащи.

Цвят на продукта

Ако се чудите как да изберете тениска за мъж като подарък, трябва да обърнете внимание на цвета. Универсалният е бял, може дори с щампи или надписи.

Черните модели са подходящи за мрачно време. Те могат да бъдат избрани само според индивидуалния вкус.

Уместността на другите цветове е продиктувана от сезонната мода. Освен това цветът на тъканта може да бъде от няколко цвята, което е по-подходящо за младежка аудитория.

Монотонността на цвета е изборът на зрели мъже, въпреки че млад мъж ще изглежда елегантен в такава тениска.

Сега, когато е ясно как да изберете правилно мъжки тениски, можете да обърнете внимание на техните ценови показатели. Често те са продиктувани от авторитета на марката, но дали си струва да платите тройно повече за това, решава бъдещият собственик на тениската.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment