Мъжки блузи за всеки сезон

December 20, 2012 | Автор: | Публикувано в Мода

Дизайнерите всеки сезон представят нови колекции мъжки блузи, изработени от различни материали съобразени със сезона. Съществуват някои основни правила, които е необходимо да спазвате избирайки блуза. Някои от вас вероятно за запознати с тях, а други не, но въпреки това предлагаме всеки мъж да се запознае с фактите по–долу, за да обогати знанията си или просто да ги опресни.

 

Мъжки блузи за пролетта

Пролетния сезон винаги се свързва с новото начало, това може да бъде едно ново начало и за малко по консервативните мъже по отношение на облеклото. Блузите, които са изключително подходящи за пролетния сезон определено са в свежи цветове, които носят настроение. Дисбаланс тяло–ръкав, това е най–новия хит на пазара. Дисбалансът при блузите е следният:  материята от която е изработена блузата или по–точно  ръкавите е различна от материята, която покрива тялото. Цветовете също могат да бъдат различни, за още по–голям контраст. Материите са предимно памучни леки, съчетани с ликра.

Мъжки блузи за лятото

Да, лятото определено не е за блузи, имайки предвид температурите навън. Дори през нощта не е достатъчно хладно, за да се мисли за блуза, затова тук съветите са излишни.

Мъжки блузи за есента

Есента настъпва бавно почти неусетно и доста често ни сварва неподготвени. Мъжете обикновено са малко по–съобразителни от жените и винаги успяват да се сдобият с подходящи връхни дрехи, преди да са усетили студ. Мъжките блузи за есента са изработени от плътни материи, а цветовете са земни (тъмно зелен, тъмно син, оранжев, червен, бежов, кафяв дори черен). Дизайнът на есенните мъжки блузи тази година е изключително интересен – асиметричен.

Мъжки блузи за зимата

Заговорим  ли за зимата определено всеки се сеща за онези дни, когато навън е -10 градуса и духа смразяващ вятър. Блузите за този сезон винаги се изработват от естествени материи, като кашмир и вълна, за да затоплят тялото максимално в мразовитите дни. Цветовете също, като есенните са земни, но повечето мъже прибягват до класическото черно, което според модните критици се отчита, като грешка. Въпрос на вкус бихме казали ние.