Може ли алкохолът да причини хемороиди?

Днес ще разгледаме връзката между алкохола и хемороидите. Ще отговорим на въпроса, може ли всъщност алкохолът да е причината за появата на хемороиди. Казано на кратко, има много причини, поради които заболяването може да се появи. Всеки, който страда от заболяването, трябва да положи усилие, за да разбере каква е причината в конкретния случай.

Към въпроса

Е, може ли алкохолът да предизвика хемороиди? Хората, които пият по едно или две питиета на вечер, не са застрашени от появата на хемороиди, поради тази причина. В случай, че сте попаднали в поредица от последователни партита и в продължение на седмица не сте спирали приема на алкохол, то може да изпитате първите симптоми на заболяването. Причината за това е, че алкохолът има свойството да дехидратира тялото. Това се отразява зле на всички системи, които функционират. Отделителната система например изпитва затруднения да изхвърли непотребните остатъци от храна. Това води до появата на запек, който е една от причините за появата на хемороиди. Все пак, това не е единственият начин, по който можете да получите хемороиди от пиенето на алкохол.

Другите причини

Приемането на три или повече чаши алкохол за една нощ може временно да повиши кръвното налягане. Ако начинът ви на живот е свързан с постоянни излизания, съпроводени с употребата на алкохол, това може да доведе до дългосрочно повишаване на кръвното налягане. Хемороидите, от своя страна, може да са причинени от повишеното налягане на кръвоносните съдове, които се намират в ректума. Тези вени са склонни да се подуват изключително лесно и да предизвикат хемороиди заради повишеното налягане. В случай, че приемате умерени количества алкохол и не пиете повече от едно две питиета, можете да запазите нормални нива на кръвното налягане. Контролът над количеството може да се превърне в най-добрия ви приятел.

Какво се счита за умерено пиене?

Мъжете на 65 години или по-млади могат да си позволят да пият по едно-две питиета. Това е пиене, което се счита за умерено. Господата, които са по-възрастни, могат да си позволят по едно питие на денонощие.  Това е количеството алкохол, което и жените могат да си позволят ежедневно, без да нанасят поражения над кръвното си налягане.

Тук идва и другият въпрос „Ако имам хемороиди, означава ли това, че не мога да пия алкохол?”. Това не е забранено, но е добре да се въздържате в периода на лечение. В случай, че решите да не прекратявате приема на алкохол по време на лечението на хемороиди, можете да увеличите пиенето на вода. Алкохолът дехидратира тялото, затова пациентите трябва да се опитат да компенсират с вода. Все пак алкохолът не може да бъде повече от две чаши на ден. С пиенето на алкохол в умерени количества и няколко чаши вода в повече ще намалите риска от получаване на дехидратиратация. Това ще понижи риска от запек. Това ще помогне да дадете време на тялото си да се излекува от заболяването.

Обобщение

Както стана ясно още в самото начало, има много причини за появата на хемороидите. Една от тях може да бъде и приемът на алкохол, както и няколко неща, взети заедно. Преди да се започне лечението, трябва да се установи причината, за да може да се действа ефективно.

Билков лек за хемороиди Хеморрел можете да закупите лесно от hemoroidi-bg.com.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment