Моторни масла- какво означават странните означения по тях

моторни масла
моторни масла

Дори и най- малките знаят, че за да функционира правилно автомобила, се нуждае от подходящи моторни масла. Това води до по- нисък разход на гориво, което от своя страна се отразява благоприятно на бюджета, а от друга и до удължаване живота на двигателя. Най- важната част от устройството на всяко превозно средство е именно двигателят. Ето защо, е изключително важно да обръщаме по- голямо внимание не на неговия ремонт, а на неговата редовна поддръжка. Ако искаме да сме спокойни, че с него всичко е наред, трябва да се възползваме от страхотните моторни масла, които се предлагат на пазара. Ясно е, че не всеки е запознат с това какъв тип моторно масло му е необходимо и много често хората допускат огромна грешка със закупуването на неправилният вид. В случай, че искате да сте наясно какво Ви е нужно, за да имате здрав двигател, то прочете следващите редове, които ще Ви запознаят с най- важните неща, които трябва да знаете за качествените моторни масла.

1.Чудите се как да разберете какво моторно масло Ви трябва?! Просто погледнете документите на автомобила и там ще откриете препоръките на производителя, който дава професионални насоки за точният избор на моторни масла. Ще откриете, че са изброени много обстойно характеристиките, които трябва да притежава вида, от който имате нужда.

2.Не можете да разберете термина експлоатационно ниво?! Отговорът се крие в определението, че това са нужните изисквания от техническо ниво, на които трябва да отговарят различните моторни масла, за да имат правилно функциониране в двигателя. Тези спецификации се определят от Американски Петролен Институт например.

3.Американският Петролен Институт, както и Асоциацията на производителите на европейски автомобили, определят стойностите, които трябва да достигат или надминават отделните видове моторни масла, според спецификациите на автомобила.

4. Вискозитетен клас- що е то?! Този сложен термин всъщност означава определяне каква е гъстотата на отделните моторни масла според нивото на температурата. Много важно правило тук е, че е изключително погрешно да се избират масла само според вискозитетния клас. Тази често допускана грешка подценява експлоатационните свойства на тази добавка и води до негативни последици за двигателите.

Това са основните сложни термини, с които ще се сблъскате при покупката на моторни масла. Разбирането на значението им ще Ви направи по- компетентни и ще се погрижи да не допускате фатални грешки, които да доведат до неприятни последици за двигателя на любимата Ви кола. Не се притеснявайте да се съветвате със специалистите и да се доверявате на професионалистите. Не пренебрегвайте избора на моторни масла, защото това е правилният начин да имате здрав автомобил, който да Ви осигури нужното удоволствие при шофиране.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment