Монтаж на входна врата и строителния отвор

image001     В днешни дни най-популярните входни врати са много по-усъвършенствани от познатите преди години, които бяха изработени от метален лист и няколко метални профили. Модерните метални врати се произвеждат от доста по-специфични материали и по нови методи, с което освен за сигурността на жилището, се допринася и за шумо – топлоизолацията. С индивидуалният си дизайн, всеки модел превъзхожда старите метални врати в пъти и позволява да създадете мечтания интериор в дома си.

Металните врати се изработват в множество различни варианти, които са с  разнообразен дизайн и много различни размери. Поради тази причина е задължително да се направи много точно измерване на строителния отвор, преди да се направи поръчката. Тъй като е препоръчително монтирането на нова врата да се извърши след демонтаж на старата каса, трябва да се отчете, колко ще се разшири строителния отвори при подготовката. Как е построено жилището? Това също е от голямо значение на този етап. Днес се предлагат многообразни модерни метални врати с различни размери.

Най-важно е вратата да е съобразена с особеностите на жилището, за да се монтира правилно. Точните размери на строителния отвор е възможно да се вземат, само ако е махната старата каса, но това е неприложимо в обикновеното ежедневие. Тъй като качествените метални врати могат да паснат на различни размери на строителни отвори в рамките на няколко сантиметра, опитните майстори проверяват единствено върху какво е монтирана старата каса. За целта обикновено се мери от средата на первазите и се преценява колко ще се разшири строителния отвор при свалянето на старата каса.

Съвременните входни врати се предлагат все по-често с регулируеми каси, които обхващат цялата стена, без значение колко е дебела тя. Този тип каси прикриват мястото на старата каса по този начин се постига много добър краен резултат, при който се налагат минимални довършителни работи.

Разбира се, идеалният вариант е, металната врата да се постави още при строежа на жилището и всичко – от вземането или определянето на размерите до довършителните работи по монтажа на вратата, да се поеме от извършващите строителната или ремонтна дейност. В най-често срещания случай, постройката е отдавна завършена, а домът има такава входна врата, която не предпазва достатъчно от шум, студ и недоброжелателни посетители. Това естествено е повод за собствениците да предприемат действия по подмяна на входната врата.

Монтажът на металната врата може да изглежда изключително трудоемка и комплексна задача, но винаги е възможно да се обърнете към професионалистите и да си гарантирате безпроблемна и лесна смяна на входната врата. За вас това начинание може да изглежда почти невъзможно, но за тях е ежедневие. Повечето големи фирми, които държат на имиджа си, разполагат със свои собствени монтажници, способни на сътворят чудеса за много кратко време. Най-добре е да оставите всичко в техните ръце, защото така ще сте сигурни, че ще получите именно това, за което си плащате, и няма да се разочаровате впоследствие.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment