Моментите, в които трябва да помислим за нови интериорни врати

image001     Интериорните врати, както и всичко останало, което е част от едно жилище, рано или късно се амортизират и трябва да бъдат заменени с нови. Причината за това може да бъде и друга, като например промяната в модните тенденции или пък новия поглед на собственика за визията на дома му. Каквото и да провокира този процес, той е неизбежен в определен етап от експлоатацията им.

Нищо не е вечно и в даден момент се налага да бъде подновено, ремонтирано или изцяло заменено с нещо ново. Нашите интериорни врати изискват своите грижи, и въпреки старателното им периодично почистване на повърхността и редовното смазване на пантите, смяната им с нови няма как да бъде избегната.

Повечето стари интериорни врати са изработени от недостатъчно устойчиви материали. Влагата и дългата продължителна експлоатация е неизбежно да не оставят белезите си върху тях – вратите се раздуват и измятат, избледняват цветовете им и губят естествената си функция. Вместо да красят домовете ви, те правят точно обратното. Освен това, измятането им води до по-слаба шумо и топлоизолация . В тези случаи не ви остава друга алтернатива , освен да ги замените с нови.

Сега пазарът предлага доста по-устойчиви решения при материалите за изработката на вратите. Подбрани са така, че да не ви хвърлят в преразход и въпреки това да имате красиви и дълго функциониращи интериорни врати. Оптималния вариант, когато говорим за съотношение цена – качество, е HDF материалът. Изключително устойчив е, способен е да издържи дълги години и освен това се счита, че има не едно предимство пред естественото дърво.

Не само материала, от който се изработват интериорните врати , се променя във времето, визията им също претърпява сериозна трансформация. Модните тенденции са заличили почти изцяло облика им от преди години. Ако преди масово домовете ни бяха украсени с белите фазерни врати с четвъртити форми на стъклата, сега тези от HDF, MDF и фурнир са взели превес, а стъклата се изработват с интересни, извити и елегантни елементи.

image003     В цветови аспект, промяната също е осезаема. Сега бялото не е толкова желано, колкото всички нюанси на кафявото, дори в последно време все по-търсени стават  врати в ярки цветове. Разнообразието от цветове  и форми позволява на всеки дом да демонстрира своята индивидуалност.
Добрият вкус изисква всяка част и всеки детайл от интериора да бъдат съчетани помежду си. Когато това услови е спазено красотата и хармонията в цветово отношение, както и стилната обстановка, са гарантирани.

Много често се налага само част от жилището да бъде ремонтирана. Например, да бъде сменен цвета на стените, вида на подовата настилка или пък мебелите да бъдат заменени с нови. За да не се съобразяват всички нови елементи с вратите, по-лесна е тяхната подмяна, вземайки предвид  новите решения, а и всяка промяна  носи положителен заряд и ефект в атмосферата в жилището. Важно е всичко да бъде в хармония и да се чувствате уютно и комфортно в дома си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment